Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Διώξεις σε 47 άτομα για εμπορία όπλων και ναρκωτικών!

Διώξεις σε 47 άτομα για εμπορία όπλων και ναρκωτικών!

Μηνύσεις σε βάρος 47 ατόμων για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Οι σλοβενικές διωκτικές αρχές υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος 47 ατόμων για συμμετοχή στο οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας όπλων και ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της σλοβενικής αστυνομίας την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 60 ύποπτοι.

Η σλοβενική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αρχηγός του εγκληματικού καρτέλ είναι ένας 33χρονος Μαυροβούνιος που ζει μόνιμα στην πόλη Σκαφέα Λύκε της Σλοβενίας.

Οι δικαστές έδωσαν εντολή για την προφυλάκιση 20 ατόμων και την κατ’ οίκον κράτηση άλλων τριών υπόπτων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Η εγκληματική ομάδα που δρούσε στην περιοχή της Γκορένισκα διακινούσε ηρωίνη και ινδική κάνναβη από το Μαυροβούνιο προς τη δυτική Ευρώπη και όπλα από το χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας προς τη Γαλλία και την Ολλανδία, απ’ όπου προμηθευόταν κοκαΐνη και αμφεταμίνες.

Στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, δρούσε άλλο παρακλάδι της οργάνωσης με επικεφαλής έναν 40χρονο Μαυροβούνιο, εμπλεκόμενο σε εμπόριο κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς.

Στην περιοχή Πρίμορσκα διακινούσε ναρκωτικά ένα ακόμη παρακλάδι του εγκληματικού καρτέλ.

Ο υπαρχηγός της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της σλοβενικής αστυνομίας Μάριαν Φανκ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί στην επιχείρηση της περασμένης Παρασκευής κατέσχεσαν περίπου 35 κιλά ναρκωτικά, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ, σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, δύο βόμβες, κινητά τηλέφωνα κι άλλα αντικείμενα που συνδέονται με την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Από τις έρευνες στην περιοχή της Λιουμπλιάνας κατασχέθηκαν 35.000 ευρώ.

Οι ύποπτοι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα στη Σλοβενία, η οποία είχε επεκτείνει τη δράση της σε χώρες της ΕΕ και των δυτικών Βαλκανίων και η σλοβενική αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες σε συνεργασία με τις αρχές άλλων χωρών το 2010.

Ο κ. Φανκ εξήγησε ότι οι συλληφθέντες δεν είναι απλοί διακινητές ναρκωτικών, αλλά βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας διεξήχθη αστυνομική επιχείρηση στην Ιταλία και κατασχέθηκαν όπλα που επρόκειτο να πουληθούν στη Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές έχουν αρχίσει ήδη έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα όπλα προορίζονταν για τρομοκρατικές ενέργειες.

Η σύλληψη 60 ατόμων στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 350 Σλοβένων αστυνομικών αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα στην ιστορία της χώρας.

Διαβάστε

Εν μέσω σκληρής λιτότητας πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για να πάει με ιδιωτικό τζετ στην Κάλυμνο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε