Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δίωξη κατά της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan για εξαπάτηση επενδυτών

Δίωξη κατά της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan για εξαπάτηση επενδυτών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.10.2012 | 14:15
Πρώτη δημοσίευση: 02.10.2012 | 14:14

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν άσκησε δίωξη εναντίον της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase για εξαπάτηση επενδυτών, οι οποίοι έχασαν περισσότερα από 20 δισ. δολάρια σε ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Τα ομόλογα για τα οποία ενάγεται η τράπεζα είχαν εκδοθεί από μία άλλη αμερικανική τράπεζα, τη Bear Sterns, την οποία η JPMorgan εξαγόρασε το 2008.
 
Ο κ. Σνάιντερμαν ανέφερε ότι η Bear Sterns «διέπραξε πολλαπλές απάτες κατά την προώθηση και πώληση» των ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια. Η καταγγελία της JPMorgan έγινε μετά τη δημιουργία από τον αμερικανό Πρόεδρο μίας ομάδας εργασίας για τις απάτες με τα στεγαστικά δάνεια, η οποία θεωρείται μία προσπάθεια να προωθηθούν σημαντικές περιπτώσεις στην δικαιοσύνη πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Στην αγωγή του, ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγορεί τη Bear Sterns ότι «απέτυχε συστηματικά να αξιολογήσει τα δάνεια», τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως ενέχυρο για τα ομόλογα, με αποτέλεσμα να περιληφθούν δάνεια για τα οποία ήταν πιθανό να μην υπάρξει αποπληρωμή τους, όπως και συνέβη αργότερα, προκαλώντας στους επενδυτές ζημιές πάνω από 20 δισ. δολάρια.
 
Η αγωγή ζητά την απόδοση των μη καθορισθέντων κερδών από τα παραπάνω ομόλογα. Η JPMorgan εξέφρασε την «απογοήτευσή» της, επειδή δεν της δόθηκε η ευκαιρία να αντικρούσει τις καταγγελίες και ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το κατηγορητήριο.
 
 
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο