Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Διπλή βομβιστική επίθεση «βύθισε» τη Δαμασκό στο αίμα – Την Αλ Κάιντα κατηγορεί το καθεστώς

Μια μέρα αφού έφτασαν στη χώρα οι πρώτοι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου, 40 πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην «καρδιά» της συριακής πρωτεύουσας.

Η επίθεση έγινε με παγιδευμένα αυτοκίνητα και είχε στόχο δυο κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Dunia. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων έσπευσε να μεταδώσει ότι από τις πρώτες έρευνες προκύπτει πως για την διπλή επίθεση ενδεχομένως να ευθύνεται η αλ Κάιντα.


Πλάνα από την έκρηξη έδειξαν σωρό από συντρίμμια και νοσηλευτές να σκεπάζουν με κουβέρτες ματωμένα πτώματα. Το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε εικόνες με καπνό να βγαίνει από τα κτίρια, τρύπες στα κτίρια και καμένα απομεινάρια αυτοκινήτων.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι συριακές αρχές δεν επέτρεψαν σε εικονολήπτη του Reuters να πλησιάσει στο σημείο των επιθέσεων.

Όλα αυτά μια ημέρα μετά την άφιξη στη Δαμασκό των πρώτων παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου με στόχο να προετοιμάσουν την αποστολή ομάδας του Συνδέσμου που θα ελέγξει αν η Συρία εφαρμόζει το ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό της πολύμηνης αιματοχυσίας.
Μάλιστα, οι απεσταλμένοι του Αραβικού Συνδέσμου πήγαν στον τόπο της τραγωδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Πάνω απο 6.200 νεκροί μέσα σε 9 μήνες!

Βίντεο ντοκουμέντο – Διέλυσαν διαδήλωση με σφαίρες

Σφαγή στη Συρία – Το καθεστώς Άσαντ σκοτώνει – Απειλούν οι ΗΠΑ

Ακούει κάνεις; Περισσότεροι από 5.000 οι νεκροί της Συρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε