Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Διπλωματική κρίση – Ρώμη και Παρίσι “κράζουν” τη Μαδίτη για το δήθεν κοινό ανακοινωθέν – Εκτάκτως στο Παρίσι ο Λουίς Ντε Γκίντος

Διπλωματική κρίση – Ρώμη και Παρίσι “κράζουν” τη Μαδίτη για το δήθεν κοινό ανακοινωθέν – Εκτάκτως στο Παρίσι ο Λουίς Ντε Γκίντος

Η ιταλική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα τις βραδινές ώρες την “πολύ μεγάλη έκπληξή της”, για το φερόμενο ως κοινό ανακοινωθέν της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας. 

Το ανακοινωθέν υποτίθεται πως έλεγε “απαιτείται η άμεση εφαρμογή όλων των συμφωνιών του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στο τέλος Ιουνίου”.

Με αυτό, “η ιταλική κυβέρνηση εκφράζει την πολύ μεγάλη έκπληξή της, για την πρωτοβουλία που ανήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μαδρίτη, αναφορικά με μια φερόμενη ως κοινή δήλωση της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, πρωτοβουλία για την οποία η ιταλική κυβέρνηση δεν είναι ενήμερη”.

Η ίδια πληροφορία διαψεύστηκε, όμως, και στο Παρίσι.

“Δεν υπήρξε ένα κοινό διάβημα, με τη συμμετοχή της Ιταλίας και της Ισπανίας. Δεν ζητήσαμε να εφαρμοστούν, άμεσα, οι συμφωνίες (του Ευρωπαϊκού συμβουλίου). Παρακολουθούμε τις αποφάσεις που υιοθετεί το Ευρωπαϊκό συμβούλιο και στη συνέχεια πράττουμε τα δέοντα”, τόνισε μιλώντας τις βραδινές ώρες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίνδος θα μεταβεί αύριο Τετάρτη εκτάκτως στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή στη Μαδρίτη, εν μέσω της διπλωματικής σύγχυσης μεταξύ Ισπανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινή έκκληση από Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε