Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διπλωματική κρίση μεταξύ Σουηδίας και Λευκορωσίας

Διπλωματική κρίση μεταξύ Σουηδίας και Λευκορωσίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.08.2012 | 22:26

 Διπλωματική κρίση έχει ξεσπάσει μεταξύ Σουηδίας και Λευκορωσίας μετά την απόφαση του Μινσκ να απελάσει τον Σουηδό πρεσβευτή επειδή, σύμφωνα με τη Στοκχόλμη, προασπιζόταν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Το καθεστώς του (προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ) Λουκασένκο αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή μας", είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ ενημερώνοντας τηλεφωνικά δημοσιογράφους. "Εκτόξευσαν κατηγορίες σε βάρος του πρεσβευτή, οι οποίες είναι αβάσιμες. Στην ουσία, έγινε επειδή η Σουηδία αγωνίζεται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λευκορωσία", πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ανακοινώνοντας την απόφαση της Λευκορωσίας στο λογαριασμό του στο Twitter ο Σουηδός υπουργός είχε χαρακτηρίσει την ενέργεια αυτή "σκανδαλώδη" υποστηρίζοντας ότι "δείχνει τη φύση του καθεστώτος".

Ο Μπιλντ πρόσθεσε ότι ο νέος πρεσβευτής της Λευκορωσίας στη Στοκχόλμη χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος και ότι ζητήθηκε από δύο ακόμη Λευκορώσους διπλωμάτες που βρίσκονται στη Σουηδία να φύγουν από τη χώρα. Ο νέος πρεσβευτής διορίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες αλλά δεν έχει πάει ακόμη στη Σουηδία.   Διαδώστε αυτό το άρθρο