Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Κίνας για την Google

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έντονη αντίδραση του Πεκίνου στην προειδοποίηση της Χ. Κλίντον ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις επιθέσεις που δέχεται η Google από το έδαφος της Κίνας.

“Πόλεμος” ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο με αφορμή την απειλή της Google ότι θα αποσυρθεί από την Κίνα, καθώς δέχεται επιθέσεις από το έδαφος της. 

Μετά την χθεσινή προειδοποίηση προς την Κίνα από την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις επιθέσεις στην Google και την σύγκριση της λογοκρισίας στην Κίνα με το τείχος του Βερολίνου η Κίνα ανταπέδωσε τα πυρά.

Σύμφωνα με τους Times, ο εκπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών της Κίνας, Ma Zhaoxu είπε ότι τα λόγια της Κλίντον θα κάνουν ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών, που ήδη ταλαιπωρούνται από τις εμπορικές ανισότητες και τις πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν.
  
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ανήσυχος από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πεκίνου και του αμερικανικού κολοσσού του διαδικτύου Google.

“Όπως δήλωσε ο πρόεδρος, εξακολουθεί να παραμένει ανήσυχος από τη ρωγμή στην ασφάλεια της πληροφορικής για την οποία το Google κατηγορεί την Κίνα” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Μπάρτον.

Καταδίκη Κλίντον για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε