Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διπλωμάτης κατ’ όνομα! Είστε χώρα αγρίων είπε στους ρώσους ο αμερικανός πρεσβευτής

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα Μάικλ ΜακΦολ χαρακτήρισε τη Ρωσία χώρα “αγρίων” σε φραστική αντιπαράθεση που είχε με δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου NTV, τους οποίους κατηγόρησε ότι τον παρενοχλούν και ότι υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες.

Χθες Πέμπτη βράδυ την ώρα που κατευθυνόταν προς μια συνάντηση με τον Λεβ Πονομάρεβ, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια ομάδα δημοσιογράφων του NTV σταμάτησε τον ΜακΦολ στο δρόμο και τον ρώτησε που πήγαινε.

Έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρεσβευτής, υποστηρικτής της ιδέας του “νέου ξεκινήματος” στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις που εφάρμοσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους του NTV ότι τον παρενοχλούν και ότι έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

“Είστε πάντα έξω από το σπίτι μου. Είναι ενδιαφέρον. Δεν ντρέπεστε να το κάνετε αυτό; Προσβάλετε την χώρα σας όταν το κάνετε αυτό, δεν το καταλαβαίνετε;”, φώναξε στα ρωσικά, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το NTV.

“Είναι μια χώρα αγρίων. Δεν είναι φυσιολογικό (…) Αυτό δεν συμβαίνει στη χώρα μας, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Κίνα, μόνο εδώ”, πρόσθεσε ο ΜακΦολ.

“Πώς γνωρίζατε γι’ αυτήν τη συνάντηση;”, ρώτησε ο αμερικανός πρεσβευτής τους δημοσιογράφους.

Πάντως σήμερα ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν αυτό λέγοντας: “Είδα το NTV. Εκφράστηκα άσχημα, σε κακά ρωσικά. Δεν ήθελα να πω ‘χώρα αγρίων’. Ήθελα να πω ότι οι πράξεις του NTV είναι ‘άγριες’. Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Ρωσία”, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε