Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Διχασμένοι οι Ιταλοί καθολικοί!

Διχασμένοι οι Ιταλοί καθολικοί!
Διχασμένοι οι ιταλοί καθολικοί σε σχέση με την πολιτική τους προτίμηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Ipsos αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου στατιστικού δείγματος ιταλών καθολικών που εκκλησιάζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προκύπτει ότι η άλλοτε ισχυρή εκλογική δεξαμενή της κεντρώας “Χριστιανικής Δημοκρατίας”, είναι σήμερα διχασμένη και αναποφάσιστη:
 
Μόνο το 31% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σκοπεύει να ψηφίσει την μπερλουσκονική κεντροδεξιά ή την Λέγκα. Το 2006, το σχετικό ποσοστό, έφτανε το 45%.
 
Η κεντροαριστερά, στο σύνολό της, (Δημοκρατικό Κόμμα, Αριστερά και Ελευθερία και Ιταλία των Αξιών) διατηρεί τα ποσοστά της και καταφέρνει να πείσει το 34% του δείγματος.
 
Το 16% εκφράζεται υπέρ του μετριοπαθούς κέντρου και το 14% δηλώνει πως σκοπεύει να ψηφίσει το κίνημα “Πέντε Αστέρων”, του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, που τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της άμεσης δημοκρατίας και κατά του Ευρώ.
 
Αν όμως, οι εκλογές προκηρύσσονταν άμεσα, το 27% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι θα επέλεγε την αποχή, κάτι που η εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα” ερμηνεύει ως “σαφή απογοήτευση από την πολιτική πραγματικότητα της χώρας”.
 
Τα κύρια αιτήματα των ιταλών καθολικών, που επελέγησαν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα από την Ipsos, είναι “η ανανέωση της ιθύνουσας τάξης, η μείωση των αμοιβών των βουλευτών και γερουσιαστών και ο καθορισμός ανώτατου αριθμού θητειών τους”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε