Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δίχως τέλος το αιματοκύλισμα στη Συρία

 Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Χομς, το προπύργιο της αντίστασης κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας κηδείας στη συνοικία Ντέιρ Μπαλάα, όταν από ένα οδόφραγμα στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους. Άλλος ένας άμαχος σκοτώθηκε κοντά στο νοσοκομείο της πόλης.

Στη Χούλα, στην περιοχή της Χομς, σκοτώθηκαν επίσης ένας άνδρας και μια γυναίκα από πυρά ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Χομς, η οποία παραμένει πολιορκημένη από τις δυνάμεις ασφαλείας εδώ και δύο μήνες.

Στις κοινότητες Ιχσέμ και αλ-Μπάρα, στην περιοχή του Ιντλέμπ, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ λιποτακτών και ανδρών του τακτικού στρατού. Στην ίδια περιοχή, περισσότερα από 15 στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν στρατιώτες θεάθηκαν στην κοινότητα Μπαμπ αλ-Χάουα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανέφεραν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Εξάλλου, στην επαρχία Ντεράα τέσσερις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από λιποτάκτες έξω από το δικαστήριο της πόλης Ντάελ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν επίσης συλληφθεί δεκάδες φοιτητές και μαθητές. Στη Χαράστα, κοντά στη Δαμασκό, συνελήφθησαν δέκα φοιτητές που συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση ενώ στην πόλη Τζάμπλα οκτώ μαθητές συνελήφθησαν μέσα στο λύκειό τους με την κατηγορία ότι προσέβαλαν τον Άσαντ. Στην Ντεράα έχουν συλληφθεί 30 σπουδαστές ενώ άλλοι 60 αποβλήθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Λαττάκειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε