Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Δώδεκα νεκροί σε συγκρούσεις στον Βόρειο Καύκασο

Ο ρωσικός στρατός σκότωσε τρεις φερόμενους ως αντικυβερνητικούς μαχητές κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ανάμεσά τους και ο διοικητής ανταρτικών δυνάμεων Τζαμάλειλ Μουταλίγεφ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων ένας διοικητής ανταρτών, και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα σε μονάδες του ρωσικού στρατού και αντάρτες στην περιοχή του βορείου Καυκάσου.

Ο επικεφαλής της περιοχής της Ινγκουσετίας Γιουνούς-Μπεκ Γεφκούροφ δήλωσε ότι ο Μουταλίγεφ ήταν εξέχον μέλος της Ιμαράτ Καφκάζ, εξτρεμιστικής οργάνωσης που ζητεί την απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Καυκάσου με τη διεξαγωγή, αν είναι απαραίτητο, και ιερού πολέμου.

Παράλληλα στο γειτονικό Νταγκεστάν, σε σύγκρουση μεταξύ Ρώσων στρατιωτών και ανταρτών σκοτώθηκαν 4 στρατιώτες και 5 αντάρτες. Κατά τη σύγκρουση αυτή τραυματίστηκαν επίσης 3 Ρώσοι στρατιώτες.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι αντάρτες αυτοί ανήκουν σε μια “συμμορία” που ευθύνεται για τρομοκρατικές και άλλες επιθέσεις σε όλην την περιοχή του Καυκάσου, δήλωσε ο Νικολάι Σίντσοφ, εκπρόσωπος της ρωσικής εθνικής επιτροπής κατά της τρομοκρατίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε