Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δώδεκα νεκροί στην Κολομβία

Κολομβιανοί στρατιώτες σκότωσαν δώδεκα αντάρτες σε επιχείρηση εναντίον μιας ομάδας που είχε αναλάβει την προστασία του ηγέτη των FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), Γκιγιέρμο Σάενς, του γνωστού και με το ψευδώνυμο Αλφόνσο Κάνο.

Oι κολομβιανές δυνάμεις έχουν σφίξει τον κλοιό γύρω από τον Κάνο. Ο θάνατος ή η σύλληψή του μπορεί να ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό κύρος του νεοεκλεγέντος προέδρου, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του τον επόμενο μήνα. Ως υπουργός Άμυνας, προτού παραιτηθεί για να διεκδικήσει την προεδρία, ο Σάντος είχε οργανώσει σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των FARC.

Η σημερινή επιχείρηση, στην επαρχία Τολίμα, έγινε από την πολεμική αεροπορία σε συνεργασία με το πεζικό και την αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας μετά τη μάχη βρέθηκαν τα πτώματα οκτώ ανδρών και τεσσάρων γυναικών που ανήκαν στην ομάδα των σωματοφυλάκων του Κάνο.

Μία από τις γυναίκες φέρεται ότι είναι η Μαγκάλι Γκρανόμπλες ή Μαρλένι Ρόντον, η επικεφαλής των “ομάδων ασφαλείας” του Κάνο. Οι αρχές της Κολομβίας την θεωρούν υπεύθυνη για περισσότερες από 30 επιθέσεις εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αλλά και για περισσότερους από 70 φόνους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε