Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Δολοφονία ρώσου πρέσβη: Η χαριστική βολή! Νεο βίντεο ντοκουμέντο!

Δολοφονία ρώσου πρέσβη: Η χαριστική βολή! Νεο βίντεο ντοκουμέντο!

– Ο δράστης ρίχνει την χαριστική βολή στο θύμα του on camera!
– Το Μέτωπο αλ Νούσρα (παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία) υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την εκτέλεση του Αντρέι Καρλόφ
– Με επιστολή που ανέβασε στο διαδίκτυο αναλαμβάνει την ευθύνη
– Ο 22χρονος δολοφόνος Μεβλούντ Μερτ Αλτιντάς φώναζε συνθήματα για τη Συρία λίγο μετά τη δολοφονία Καρλόφ
– Αποκαλύψεις φωτιά: Ο νεαρός εκτελεστής είναι “άνθρωπος” του Ερντογάν
– Αποστάσεις Πούτιν: Θα δούμε ποιος φταίει

Ένα νεο βίντεο από την δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα από τον Μεβλούτ Μερτ Αντιντάς ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Το βίντεο τραβήχτηκε αφού ο ρώσος πρέσβης είχε δεχθεί τα πυρά του 22χρονου αστυνομικού και την ώρα που όσοι βρίσκονταν μέσα στην γκαλερί προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Αυτό που δείχνει είναι αυτό που φαντάζονταν όλοι, ότι ο δράστης της δολοφονίας ρίχνει την χαριστική βολή στον ρώσο πρέσβη ο οποίος έχει δεχθεί ήδη πολλές σφαίρες. Αν παρατηρήσετε το βίντεο θα δείτε ότι ο δράστης ελέγχει αν ο ρώσος πρέσβης είναι νεκρός ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο 22χρονος αστυνομικός είναι με προτεταμένο το όπλο και κάνει βόλτες πάνω κάτω και γύρω από το θύμα του δυο άνδρες στα δεξιά της οθόνης κάτι λένε και εμφανίζονται έως και ατάραχοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Büyükelçi Karlov’a suikastın ardından… από cumhuriyet

Η Αλ Νούσρα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Η οργάνωση Μέτωπο αλ Νούσρα, που θεωρείται παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία και τελευταία έχει μετονομαστεί σε Τζαμπάτ Φατάχ αλ – Σαμ ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ.

Με μια επιστολή που ανέβασε στο internet και στην οποία δίπλα στο κείμενο της ανάληψης βρίσκεται το σκίτσο του 22χρονου δολοφόνου Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση, η οργάνωση ανακοινώνει ότι είναι εκείνη που “διέταξε” την εκτέλεση του Ρώσου διπλωμάτη, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και μπροστά στα μάτια όλων όσων το βράδυ της Δευτέρας (19.12.2016) βρέθηκαν σε έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα.

Hurriyet: Άνθρωπος του Ερντογάν ο δολοφόνος του ρώσου πρέσβη!

Πέρα από την ανάληψη ευθύνης από την Αλ Νούσρα, οι προσπάθειες του Ερντογάν να συνδέσει τον δολοφόνο του ρώσου πρέσβη με τον εχθρό του αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν είχαν καταρρεύσει από νωρίς. Από τις πρώτες ώρες μετά την δολοφονία είχε κυκλοφορήσει φωτογραφία του δράστη να είναι σε εκδήλωση των γραφείων του κόμματος του Ερντογάν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο νεαρός τούρκος αστυνομικός ο οποίος σκότωσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα είχε προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οκτώ φορές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο 22χρονος Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς σκότωσε με εννέα σφαίρες τον πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ το απόγευμα της Δευτέρας στον χώρο όπου διεξαγόταν έκθεση φωτογραφίας προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της τουρκικής αστυνομίας.
Ο δράστης, ο οποίος ανήκε στην αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πρωτεύουσας και τα τελευταία 2,5 χρόνια υπηρετούσε σε μια μονάδα αντιμετώπισης ταραχών, βρισκόταν σε υπηρεσία σε οκτώ εκδηλώσεις στις οποίες είχε παραστεί ο Ερντογάν από τον Ιούλιο κι έπειτα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αμπντουλκαντίρ Σελβί, γνωστός για τις επαφές του με την κυβερνώσα ελίτ, στις εκδηλώσεις αυτές ο Αλτιντάς ανήκε στη δεύτερη γραμμή ασφαλείας του τούρκου προέδρου μετά την προσωπική φρουρά των σωματοφυλάκων του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες Τρίτη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι η Άγκυρα θεωρεί πως πίσω από την δολοφονία βρίσκεται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί και για το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν τώρα τις πιθανές διασυνδέσεις του δράστη με τον Γκιουλέν, περιλαμβανομένου κι ενός σχολείου όπου είχε φοιτήσει το οποίο διαχειριζόταν η οργάνωση του Γκιουλέν. Ο Σελβί έγραψε ότι την ημέρα του πραξικοπήματος, στις 15 Ιουλίου, ο Αλτιντάς, είχε δηλώσει ασθένεια στην υπηρεσία του αλλά δεν είναι σαφές τι έκανε το βράδυ εκείνο.

Οι αρχές ασφαλείας έχουν συλλάβει 13 ανθρώπους που πιθανώς να συνδέονται με την επίθεση, ανάμεσά τους και στενούς συγγενείς του Αλτιντάς, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα. Στο μεταξύ, μία ομάδα 18 ρώσων ερευνητών έφθασε χθες Τρίτη στην Άγκυρα για να συμμετάσχει σε κοινή έρευνα που θα διεξαχθεί στην Τουρκία– μία συμφωνία χωρίς προηγούμενο μεταξύ των προέδρων Ερντογάν και Πούτιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε