Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δολοφόνος φοιτήτριας φέρεται να συνεργάζεται ως εμπειρογνώμονας με τις αρχές!!

Δολοφόνος φοιτήτριας φέρεται να συνεργάζεται ως εμπειρογνώμονας με τις αρχές!!

Η αδελφή μιας φοιτήτριας η οποία δολοφονήθηκε πριν από 33 χρόνια από μια ακροδεξιά οργάνωση θα γίνει δεκτή αύριο από το υπουργείο της Ισπανίας, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος συνεργάζεται με κρατικές υπηρεσίες ως νομικός εμπειρογνώμονας.

Στις 24 Φεβρουαρίου η ισπανική εφημερίδα El País αποκάλυψε τη νέα ζωή που διάγει ο Εμίλιο Ελίν Μόρο, που το 1982 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 43 ετών για τη δολοφονία της αριστερής φοιτήτριας Γιολάντα Γκονθάλεθ, για λογαριασμό μιας ομάδας προσκείμενης στην ακροδεξιά Φουέρθα Νουέβα.

“Δεν ξέραμε τίποτα πια για αυτόν. Μετά τη φυγή του (σ.σ. για τρία χρόνια, μεταξύ 1987-1990) στην Παραγουάη και την εκ νέου φυλάκισή του, νομίζαμε ότι εξέτιε την ποινή του. Συνεχίσαμε τη ζωή μας” δήλωσε η Αμάια Ετενέρ η οποία ήταν 17 ετών όταν δολοφονήθηκε η 19χρονη αδελφή της. Η Γιολάντα ήταν μέλος του αριστερού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

Ο θάνατος της φοιτήτριας με δύο σφαίρες στο κεφάλι, την 1η Φεβρουαρίου 1980, είχε συγκλονίσει την Ισπανία η οποία βρισκόταν τότε σε μεταβατική πολιτικά περίοδο, ύστερα από το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, το 1975, και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Αφού εξέτισε 14 χρόνια από την ποινή του ο δράστης αποφυλακίστηκε, άλλαξε το όνομά του σε Λουίς Ενρίκε Ελίν και σήμερα, σε ηλικία 63 ετών, είναι ειδικός σε δικαστικά θέματα. Σύμφωνα πάντα με την Ελ Παΐς, ο Ελίν συνεργάζεται μεταξύ άλλων με την αστυνομία, το υπουργείο Άμυνας και το ειδικό δικαστήριο που εξετάζει υποθέσεις τρομοκρατίας. Έχει ειδικευτεί σε θέματα πληροφορικής και δουλειά του είναι να ερευνά τις αποδείξεις που προέρχονται από κινητά τηλέφωνα και άλλα μέσα.

Η Αμάια Ετενέρ, μαζί με τον αδελφό της, Ασιέρ Γκονθάλεθ, και το δικηγόρο τους, Χοσέ Μπενίτεθ δε Λούγο, θα συναντηθούν αύριο με τον γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Χαβιέρ Κόντε προκειμένου να του ζητήσουν “να πάψει αυτή η συνεργασία”, όπως εξήγησε η ίδια επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Sud Ouest. “Θέλουμε να μάθουμε πότε ξεκίνησε (η συνεργασία) και ποιος είχε την ευθύνη. Θεωρούμε ότι αυτό συμβαίνει τουλάχιστον από το 2008, επί κυβερνήσεως του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο”, πρόσθεσε. “Δεν καταλαβαίνουμε πώς μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο”, συνέχισε η Ετενέρ, ζητώντας να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kατασκοπευτικό θρίλερ με γερμανίδα φίλη του Βασιλιά Κάρλος

 

Συνελήφθησαν επτά πληρωμένοι δολοφόνοι στην Ισπανία

 

Έκανε κοπάνα από το σχολείο του στο Βέλγιο και πήγε στην Ισπανία!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε