Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βατικανό για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία!

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βατικανό για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.12.2010 | 08:42
Πρώτη δημοσίευση: 25.12.2010 | 08:34

Ο Πάπας ηγήθηκε των εορτασμών των Χριστουγέννων με την παραδοσιακή λειτουργία του μεσονυχτίου, η οποία ξεκίνησε εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας έπειτα από την περυσινή παρείσδυση μιας διανοητικά διαταραγμένης γυναίκας.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου καθώς ο Πάπας άρχισε να προεδρεύει της τελετής. Πολλοί περισσότεροι παρακολούθησαν τη διαδικασία σε γιγαντιαίες οθόνες βίντεο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στη διάρκεια μιας ήπιας αλλά υγρής χειμωνιάτικης νύχτας.

Ο Πάπας Βενέδικτος, φορώντας χρυσά άμφια και την επισκοπική μίτρα του, περπάτησε μέσα στη βασιλική σε πομπή με άλλους κληρικούς. Ο ποντίφηκας σταματούσε κάπου-κάπου χαιρετώντας σύντομα τους πιστούς, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν κινητά τηλέφωνα με κάμερα.

Στη διάρκεια του ίδιου γεγονότος το 2009, μία γυναίκα από την Ελβετία, η Σουζάνα Μαϊόλο, πήδηξε πάνω από ένα κιγκλίδωμα και έπεσε πάνω στον ποντίφηκα ρίχνοντάς τον κάτω. Ο Πάπας δεν έπαθε τίποτε, αλλά μέσα στην αναταραχή που ακολούθησε ένας ηλικιωμένος καρδινάλιος έσπασε το πόδι του.

Όπως και το 2009, η λειτουργία του μεσονυχτίου ξεκίνησε στις 10 μ.μ. (11.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) αντί για τα μεσάνυχτα, ώστε ο 83χρονος ποντίφηκας να έχει λίγες παραπάνω ώρες ύπνου πριν από τα καθήκοντά του για την ημέρα των Χριστουγέννων, ανέφερε το Βατικανό.

Στο κήρυγμά του ο ηγέτης περισσότερων από ένα δισεκατομμύριο καθολικών στον κόσμο αναμένεται να τονίσει πως ο ερχομός του Ιησού δίνει στην ανθρωπότητα την ελπίδα ότι μια διαρκής ειρήνη θα επιτευχθεί στη Γη.
      Διαδώστε αυτό το άρθρο