Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Δραματικές διαβουλεύσεις στις 2 άκρες της Ευρώπης! Ο Σαρρής στην Μόσχα και η Τρόικα στον Αναστασιάδη!

Δραματικές διαβουλεύσεις στις 2 άκρες της Ευρώπης! Ο Σαρρής στην Μόσχα και η Τρόικα στον Αναστασιάδη!

– Μέρκελ πριν απο λίγο: “Θα εξετάσω τις προτάσεις που θα κάνει η Κύπρος στην τρόικα. Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της κυπριακής Βουλής”
Μιχάλης Σαρρής: Δεν θα φύγω από την Μόσχα αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία
– Στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της Τρόικας είδε τον Πρόεδρο της Κύπρου
– Τεχνοκράτες επεξεργάζονται το plan B
– Πληροφορίες από το newsit.com.cy για ανοιχτή γραμμή Μόσχας – Λευκωσίας σε συγκεκριμένο πακέτο!
– Reuters: Δάνειο 5 δισ ζήτησε η Κύπρος από την Ρωσία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ newsit.com.cy

Μπορεί η πρώτη επαφη του Κύπριου υπουργού Οικονομικών με τον Ρώσο ομόλογό του να ήταν άκαρπη, αλλά είναι τα πράγματα ακριβως όπως μεταδίδονται;

Η συνάντηση των δύο διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ έχει συμπεριλάβει, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες, καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου.

«Οι συζητήσεις ήταν αρκετά εποικοδομητικές. Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις σε άλλο σημείο», είπε ο κ. Σαρρής καθώς μετέβαινε στο γραφείο του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, ένδειξη ότι αναβαθμίζεται το επίπεδο των διαβουλεύσεων, αλλά και ότι έχουν τεθεί ευρύτερα ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Είχαμε μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση, πολύ ανοιχτές, έντιμες συνομιλίες. Κατανοούμε πόσο βαριά είναι η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις ώστε να εξευρεθεί λύση, η οποία θα μας επιτρέψει να έχουμε την υποστήριξη της Ρωσίας, θα μείνουμε εδώ έως ότου πετύχουμε κάποια συμφωνία» είπε ο κ. Σαρρής.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του κ. Σαρρή, που αναμεταδίδει το ρωσικό ραδιόφωνο «Η Φωνή της Ρωσίας», η πρόθεση της κυπριακής αντιπροσωπείας στις διαβουλεύσεις αυτές ήταν να εξασφαλίσει και ενδεχομένως να ανακοινώσει και σήμερα ακόμη μια δανειακή συμφωνία με τη Ρωσία, κάτι, που προφανώς δεν είναι ακόμη δυνατό.

Η επίσημη εξήγηση εντωμεταξύ για την ματαίωση της συνεντευξης Τύπου του Κύπριου υπουργού είναι ότι οι διαβουλεύσεις θα τραβήξουν σε μάκρος, ωστόσο το επιτελείο του Κύπριου υπουργού δεν εξήγησε γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση αργότερα εντός της ημέρας, αφού κατά τον υπάρχοντα προγραμματισμό ο Κύπριος υπουργός αναχωρεί αύριο για τη Λευκωσία.

Reuters: Η Κύπρος ζήτησε 5 δισ απο την Ρωσία

Δάνειο από την Ρωσία ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ζητήσει η Κύπρος όπως μεταδίδει το Reuters, μετά και την απόρριψη του «κουρέματος» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Την ρωσική βοήθεια φαίνεται ότι ζητάει η Κύπρος, καθώς όπως μεταδίδει το Reuters Γερμανίας γίνονται συζητήσεις για σύναψη δανείου 5 δις ευρώ, με την παράλληλη επιμήκυνση του προηγούμενου ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δις ευρώ και την μείωση του επιτοκίου το οποίο ανέρχεται στο 4,5%. Το γερμανικό πρακτορείο, επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να οριστικοποιήσει τη στάση που θα τηρήσει έναντι των όρων διάσωσής που έχουν θέσει οι ευρωπαίοι εταίροι της.

Την ίδια ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε για πάνω από μια ώρα αντιπροσωπεία της τρόικας η οποία προφανώς συζητά με την συμμετοχή τεχνοκρατών από τα πολιτικά κόμματα το plan B το οποίο και αποφασίσθηκε στην πρωινή σύσκεψη υπο το Νίκο Αναστασιάδη.

Αίσθηση έχει προκαλεσει και η αποκάλυψη από το newsit ότι είναι στο στάδιο της εκκόλαψης Γερμανικό σχέδιο για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ. Διαβάστε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανικό σχέδιο για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ -“Πάρτε 5 δις και γυρίστε στη λίρα”

Πιθανό να μην ανοίξουν ξανά Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή – Εκβιασμός της Τρόικας δεν δέχεται το εναλλακτικό σχέδιο

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το ΟΧΙ της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο

Ρωσική τράπεζα προειδοποιεί πως θα φύγει από την Κύπρο

Πούτιν σε Αναστασιάδη: Έλα στη Μόσχα όποτε θέλεις

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε