Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δυο από τους βιαστές της Ινδής φοιτήτριας θα δηλώσουν αθώοι!

Δυο από τους βιαστές της Ινδής φοιτήτριας θα δηλώσουν αθώοι!

Την Πέμπτη θα οδηγηθούν ξανά στο δικαστήριο οι πέντε ενήλικες που κατηγορούνται για το βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας στην Ινδία.

Δυο από τους κατηγορούμενους θα δηλώσουν αθώοι ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους. “Θα δηλώσουν αθώοι όλων των κατηγοριών. Τίποτε δεν έχει αποδειχθεί ακόμη”, δήλωσε ο δικηγόρος Μ.Λ.Σάρμα. Πρόκειται για τον αδελφό του οδηγού του λεωφορείου Μουκές Σινγκ, και έναν ανειδίκευτο εργάτη, Ακσάϊ Θακούρ.

Οι πέντε και ένας 17χρονος, που θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων, κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και τον ξυλοδαρμό της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί. Η άτυχη κοπέλα πέθανε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης δυο εβδομάδες μετά την επίθεση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργισμένες διαδηλώσεις στην Ινδία. Όχι μόνο γι’ αυτή καθεαυτή την επίθεση αλλά και για τη βία που ασκείται στις γυναίκες και την απάθεια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης για τους βιασμούς τους, εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα.

Και ενώ η Ινδία «βράζει» για το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας, ένας Ινδός γκουρού θεώρησε σωστό να δηλώσει ότι το θύμα ευθύνεται εν μέρει γι αυτό που της συνέβη!

Ο Ασαράμ Μπαπού, ο οποίος έχει πολλούς υποστηρικτές στη βόρεια Ινδία, δήλωσε στη διάρκεια πρόσφατου κηρύγματός του ότι αν η κοπέλα περίμενε να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο με περισσότερο κόσμο ή είχε απευθυνθεί στους βιαστές της σαν να ήταν αδέλφια της και τους εκλιπαρούσε να την αφήσουν, δεν θα είχε συμβεί ό,τι συνέβη.

Σε κήρυγμά του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσής του ο Μπαπού αναφέρει ότι αν η κοπέλα είχε μυηθεί από έναν γκουρού δεν θα είχε καν επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

“Θα είχε επικαλεστεί το όνομα του θεού, θα είχε αποκαλέσει (τους δράστες) ‘αδέλφια μου’, θα είχε ακουμπήσει τα χέρια και τα πόδια τους και θα τους έλεγε ‘είμαι μία ανυπεράσπιστη γυναίκα, είστε οι θρησκευτικοί αδελφοί μου’, τότε αυτό το παράπτωμα δεν θα είχε συμβεί”, είπε ο Μπαπού.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην Ινδία ασκούν μεγάλη επιρροή στους υποστηρικτές τους.

Φυσικά τα λόγια του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από πολιτικά κόμματα και τον Τύπο, που ζήτησαν να καταδικαστούν τα λόγια του Μπαπού.

“Τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν. Ποτέ δεν επέρριψε ευθύνες στο θύμα του βιασμού, είπε απλώς ότι ήταν 0,1% υπεύθυνη για το συμβάν επειδή επιβιβάστηκε στο λεωφορείο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαπού, Νιλάμ Ντουμπέι.

“Γιατί να ζητήσει συγγνώμη; Το μόνο που είπε είναι ότι αν πάρεις ένα ιερό μάντρα και το επαναλάβεις όταν κινδυνεύεις, θα σε προστατεύσει. Θα μπορούσε να έχει βρει κάποιο διπλωματικό τρόπο να ξεφύγει από την κατάσταση”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το όνομά της ήταν Τζότι» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Ινδής φοιτήτριας

Ινδία: Δίκη εξπρές για τα 5 τέρατα που βιάσαν την φοιτήτρια ιατρικής

Τα κτήνη της Ινδίας προσπάθησαν να πατήσουν με λεωφορείο τη φοιτήτρια που βίασαν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε