Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δύο νεκροί από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που χτυπάει την Ιταλία

Δύο νεκροί από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που χτυπάει την Ιταλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.11.2012 | 23:46

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες 48 ώρες ολόκληρη την Ιταλία, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για δυο νεκρούς.

Μια γυναίκα παρασύρθηκε από χείμαρρο ενώ περπατούσε με τον σύζυγό της σε δρόμο της πόλης Φόρμια, μεταξύ Ρώμης και Νάπολης, ενώ ένας 34χρονος έχασε την ζωή του στην Νάπολη όταν εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Νοτσέρα Ινφεριόρε --έξω από την Νάπολη-- λόγω του μεγάλου κινδύνου κατολισθήσεων.

Κατάσταση επιφυλακής κηρύχθηκε παράλληλα σε περιοχές έξω από την Γένοβα. Στο χωριό Μποργκέττο Βάρα σαράντα οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς πρόκειται για περιοχή υψηλής επικινδυνότητας, από την στιγμή που πολλά σπίτια έχουν οικοδομηθεί σε βουνοπλαγιές, ακριβώς πάνω από την θάλασσα.

Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης στην Σικελία. Στις Συρακούσες οι δρόμοι μετατράπηκαν σε παραπόταμους και πολλά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ως την παραλία. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν θύματα. Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται στις περιφέρειες της Τοσκάνης, του Βένετο και της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Η Βενετία πλήττεται από το φαινόμενο της πλημμυρίδας, που άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ του ενός μέτρου και σαράντα εκατοστών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο