Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δύο νεκροί και 400 τραυματίες σε επεισόδια για την ακρίβεια!

Δύο νεκροί και 400 τραυματίες σε επεισόδια για την ακρίβεια!

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 400 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 300 ήταν αστυνομικοί, κατά τις τέσσερις ημέρες των ταραχών που ξέσπασαν στην Αλγερία κατά της ακρίβειας της ζωής.

Ένα άτομο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Αϊν Λαχντζέλ στην περιοχή Μσίλα 300 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου, δήλωσε υπουργός στο Εθνικό Ραδιόφωνο Chaine ΙΙΙ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσιεύτηκε σήμερα από την εφημερίδα El Khabar. “Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια απόπειρας εισβολής σε ένα αστυνομικό τμήμα”, είπε ο κ. Ουλντ Κάμπλια.

Ένας άλλος έχασε τη ζωή του στο Μπου Σμάιλ, περίπου πενήντα χιλιόμετρα δυτικά του Αλγερίου. “Περισυνελέγη από το δρόμο τραυματισμένος, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι πέθανε από τραύματα στο κεφάλι, αλλά τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί”, πρόσθεσε.

Μια ιατρική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το θύμα είχε δεχτεί στο πρόσωπο βομβίδα δακρυγόνων.

Αναφερόμενος στους τραυματίες, ο υπουργός τόνισε ότι η αστυνομία είχε διαταχτεί να αναχαιτίσει τις διαδηλώσεις αποφεύγοντας τη δυσανάλογη χρήση βίας. “Περισσότεροι από 300 άνδρες, της αστυνομίας και της χωροφυλακής, έχουν τραυματιστεί, δήλωσε ο υπουργός, ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχουν λιγότεροι από εκατό τραυματίες”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε