Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δυο νεκροί σε διαδηλώσεις στην Ινδία

Δυο νεκροί σε διαδηλώσεις στην Ινδία

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά τη δημοσίευση άρθρου κατά της μπούργκας.

Εκατοντάδες Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στην πόλη Σιμόγκα της νότιας Ινδίας για να διαμαρτυρηθούν μετά τη δημοσίευση άρθρου κατά της μπούργκας το οποίο δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα του κρατιδίου Καρνατάκα και αποδόθηκε στη συγγραφέα Τασλίμα Νασρίν. 

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού και ένας ακόμα έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της διαδήλωσης. Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι 50 συνελήφθησαν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή της Σιμόγκα, η οποία απέχει 270 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου Μπανγκαλόρ. 

Οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι το βράδυ της Τετάρτης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ σε ανακοίνωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India η 47χρονη συγγραφέας διέψευσε ότι το επίμαχο άρθρο είναι δικό της. 

«Σε κανένα από τα γραπτά μου δεν έχω αναφέρει ότι ο Προφήτης Μωάμεθ ήταν κατά της μπούργκας. Υποπτεύομαι ότι πρόκειται για μία εσκεμμένη προσπάθεια συκοφάντησης και παραποίησης των γραπτών μου για να δημιουργηθεί αναστάτωση στην κοινωνία, τόνισε η Νασρίν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε