Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δύο νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τη νέα γρίπη

Δύο νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τη νέα γρίπη
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2009 | 12:11
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2009 | 12:11

 
Δύο γυναίκες πέθαναν στη Λωρίδα της Γάζας από την γρίπη H1N1....

 
Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που καταγράφονται από τον ιό της γρίπης στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχουν αναφερθεί πέντε κρούσματα της νέας γρίπης.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για τα δύο θανατηφόρα κρούσματα, αλλά δήλωσε ότι η κατάσταση των υπολοίπων τριών ασθενών βελτιώνεται.
 
Ο γιατρός Χάσαν Χαλάφ ανακοίνωσε χθες την καταγραφή πέντε κρουσμάτων της γρίπης H1N1, των πρώτων στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να δώσει πληροφορίες για τον τρόπο προσβολής τους από τον ιό. Ωστόσο, απέκλεισε κάθε σχέση των προσβληθέντων με το προσκύνημα στη Μέκκα.
 
Η Λωρίδα της Γάζας τελεί από το 2007 υπό αυστηρό αποκλεισμό, ο οποίος επιβλήθηκε από το Ισραήλ με τη συνδρομή της Αιγύπτου, γεγονός που έχει περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις των κατοίκων της Γάζας προς το εξωτερικό.
 
Στη Δυτική Οχθη, 1.250 κρούσματα της γρίπης H1N1 έχουν καταγραφεί, ανάμεσά τους 9 θανατηφόρα. Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει οκτώ εκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια εμβολίων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο