Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δυτικός τρομοκράτης μιλά για τον Μπιν Λάντεν!

Πρώτη φορά μετά την αποφυλάκιση του από το κολαστήριο του Γκουαντανάμο, ο Ντέιβιντ Χικς μίλησε για τα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά των ΗΠΑ στις 11 Σεπτέμβρη του 2001.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα χτυπήματα προκάλεσαν τον αποτροπιασμό του, τα παρακολούθησε από την πόλη Quetta του Πακιστάν, όπου βρισκόταν την εποχή εκείνη και δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

«Η καταστροφή που προκλήθηκε και ανάγκασε ανθρώπους να πηδούν από τους ουρανοξύστες για να σωθούν, ήταν φοβερή» πρόσθεσε ο Χικς.

Παρά την εντύπωση που αποκόμισε από τα χτυπήματα, αποφάσισε να επιστρέψει στο Αφγανιστάν στο οποίο μετά από τρεις μήνες επιτέθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που κράτησε μία ώρα, ο Χικς αναφέρθηκε εκτεταμένα στις εμπειρίες του στα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Πακιστάν και Αφγανιστάν, όπου είδε αρκετές φορές από κοντά τον ίδιο τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η εντύπωση που του προκάλεσε ήταν ότι επρόκειτο για ένα «ήρεμο άνθρωπο» που σε καμιά περίπτωση δεν σου έδινε την εντύπωση ότι μπορεί να ήταν ο αρχιτέκτονας των φοβερών αυτών επιθέσεων που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης παρακολούθησε αρκετά προπαγανδιστικά βίντεο που έδειχναν αγριότητες των δυτικών εις βάρος των Μουσουλμάνων, αλλά όλα αυτά δεν τον εντυπωσίασαν καθόλου.

Μετά τη σύλληψή του από τους Αμερικανούς τον Δεκέμβριο του 2001 στο Αφγανιστάν, ο Χικς στάλθηκε στις φυλακές του Γκουαντανάμο, όπου και παρέμεινε για πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες, μέχρι που στάλθηκε στην Αυστραλία όταν παραδέχτηκε το εις βάρος του κατηγορητήριο ότι υποστήριζε την τρομοκρατία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε