Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ε.Ε: Καταδίκη της δολοφονίας στο Ντουμπάι

Ε.Ε: Καταδίκη της δολοφονίας στο Ντουμπάι
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2010 | 10:44
Πρώτη δημοσίευση: 22.02.2010 | 10:44

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συμφωνήσουν σε κοινή ανακοίνωση που θα καταδικάζει τις δολοφονίες και τη χρήση πλαστών διαβατηρίων

 
κατά τη σημερινή σύνοδο στις Βρυξέλλες, σε μία κίνηση που θα έχει ως στόχο να επικρίνει το Ισραήλ για τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
 
Το κείμενο της ανακοίνωσης δεν θα αναφέρεται ειδικά το Ισραήλ, αλλά στόχος του θα είναι η έκφραση δυσαρέσκειας για την δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι τον περασμένο μήνα από ομάδα δολοφόνων που χρησιμοποίησαν πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια και για την οποία οι αρχές του Ντουμπάι πιστεύουν ότι εστάλη από το Ισραήλ.
 
"Θα είναι μια έντονη ανακοίνωση. Θα αναφέρεται σε 'εξωδικαστική δολοφονία και στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν τέτοια διαβατήρια. Δεν έχει σημασία εάν θα αναφέρεται το Ισραήλ, το μήνυμα θα είναι σαφές. Πόσες χώρες θα μπορεί να αφορά; ", ανέφερε διπλωματική πηγή.
 
Οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν πλαστά βρετανικά, ιρλανδικά, γαλλικά και γερμανικό διαβατήρια και ότι εστάλησαν από το Ισραήλ.
 
Ο Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε σήμερα "εξαιρετικά ανήσυχος" για τη χρήση ευρωπαϊκών διαβατηρίων από τα μέλη της ομάδας των δολοφόνων.
 
"Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι που ευρωπαϊκά διαβατήρια, αυστηρά νομικά έγγραφα, έγινε δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διαφορετικούς από τη χρήση (για την οποία προορίζονται). Θα συζητήσουμε (με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ) και ελπίζω ότι θα υπάρξει μια ανακοίνωση η οποία θα εκφράζει την ανησυχία των Ευρωπαίων για το θέμα", δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών πριν από τη σύνοδο.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο