Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ε.Ε:”Πρόωρο” ένα παλαιστινιακό κράτος

Από τα κατεχόμενα στη Δυτική Όχθη ΦΩΤΟ REUTERS

Είναι ακόμη νωρίς για να αναγνωριστεί ένα παλαιστινιακό κράτος από τον ΟΗΕ απάντησε  η Ε.Ε. 

Στο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής να υποστηρίξει η Ε.Ε. την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ευρωπαϊκή Ένωση απάντησε ότι είναι νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο.

“Θα ήθελα να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ένα παλαιστινιακό κράτος, άλλωστε θα πρέπει κατ΄αρχήν να υπάρξει. Νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο” είπε ο προεδρεύων της Ε.Ε. υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ.

Την ίδια άποψη φαίνεται ότι έχει και η Χαμάς καθώς σήμερα δήλωσε αντίθετη στην ανακήρυξη ενός παλαιστινιακού κράτους πριν σταματήσει η ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη.

Και ο Κ. Μπίλντ όμως αναφέρθηκε στην κατάσταση με την οικοδομική δραστηριότητα στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την χαρακτήρισε ανησυχητική. Ο προεδρεύων υπουργός άσκησε κριτική στο Ισραήλ για την εποικιστική δραστηριότητα στα παλαιστινιακά εδάφη και είπε ότι η ΕΕ θα συζητήσει για το επόμενο διάστημα για να πάρει αποφάσεις που θα δείχνουν πιο ξεκάθαρα την υποστήριξη της Ευρώπης στις προσδοκίες των Παλαιστινίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ Παλαιστίνιοι προς Ε.Ε.: Βοηθήστε στην αναγνώριση μας   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε