Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 16 Αθήνα Αναλυτικά

ΕΕ: Στήριξη της συμβιβαστικής συμφωνίας για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας

ΕΕ: Στήριξη της συμβιβαστικής συμφωνίας για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.10.2010 | 23:38
Πρώτη δημοσίευση: 23.10.2010 | 23:27

Οι ηγέτες της ΕΕ θα υποστηρίξουν την ερχόμενη εβδομάδα τη συμβιβαστική συμφωνία για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δείχνει το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα υποστηρίξουν την ερχόμενη εβδομάδα μια μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ για τη δημοσιονομική πειθαρχία, η οποία εισάγει νέες κυρώσεις για αυτούς που τους παραβιάζουν, αλλά διατηρεί την πολιτική σύνεση στη διαδικασία αυτή, δείχνει το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Η μεταρρύθμιση, την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένες μικρότερες χώρες της ευρωζώνης ήθελαν να είναι περισσότερο φιλόδοξη καθιστώντας σχεδόν αυτόματη την επιβολή κυρώσεων, μετριάστηκε από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

 Οι αλλαγές στους κανονισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αναφέρονται σε έκθεση, την οποία ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, που προήδρευσε της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που τους συνέταξαν, θα παρουσιάσει στους ηγέτες της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

 "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθετεί την έκθεση της ομάδας δράσης για την οικονομική διακυβέρνηση", αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, το οποίο εξασφάλισε το Ρόιτερ.

    "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί να ακολουθηθεί μια 'ταχείας διαδικασίας' προσέγγιση, προκειμένου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταλήξουν σε συμφωνία για τις νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής ως το καλοκαίρι του 2011 και να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων επίβλεψης το ταχύτερο δυνατό", προστίθεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε σήμερα από τη Νότια Κορέα ότι οι νέοι κανόνες που προωθεί η Γαλλία και η Γερμανία είναι πολύ αδύναμοι για να προστατεύσουν την ευρωζώνη.

    Στην έκθεση του Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ αναφέρεται ότι ο Τρισέ δεν υποστηρίζει όλα τα σημεία της συμφωνίας των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

    Ωστόσο οι ηγέτες της ΕΕ είναι πιθανόν παρ'όλ'αυτά να επιδοκιμάσουν τη μεταρρύθμιση.

    "Η εφαρμογή της θα επιτρέψει την αύξηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα διευρύνει την οικονομική επίβλεψη, θα εμβαθύνει τη συνεργασία και θα δημιουργήσει ένα δυνατό πλαίσιο για τη διαχείριση των κρίσεων και ισχυρότερους θεσμούς", επισημαίνεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων.

    "Το αποτέλεσμα θα είναι η ουσιαστική ενίσχυση του οικονομικού πυλώνα της ΟΝΕ, προάγοντας την εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην απασχόληση και στην ανταγωνιστικότητα", υπογραμμίζεται στο προσχέδιο.

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
  2. Νέο... αντάρτικο Ρέντσι προς Βρυξέλλες: Δεν θα μου πει κανένας τεχνοκράτης... Νέο... αντάρτικο Ρέντσι προς Βρυξέλλες: Δεν θα μου πει κανένας τεχνοκράτης...
  3. Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  4. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
  5. Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα! Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα!
  6. Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή! Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook