Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έδειραν μέχρι θανάτου δημοσιογράφο!

Κινέζος δημοσιογράφος που ασχολούνταν με «ευαίσθητα» θέματα, όπως οι αναγκαστικές κατεδαφίσεις σπιτιών, ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα αγνώστων και υπέκυψε στα τραύματά του.

Πρόκειται για τον Σουν Χοντζίε, που εργαζόταν για την εφημερίδα Beijiang Chenbao, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα.

Ο Σουν υπέκυψε σήμερα, δέκα ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του που τον είχε αφήσει σε κώμα. Έξι ύποπτοι έχουν συλληφθεί και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα εργοτάξιο στην πόλη Κουιτούν, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι η αιτία για το επεισόδιο ήταν μία φιλονικία μεταξύ του Σουν και ενός άλλου προσώπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα είχαν ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι, σύμφωνα με τους συναδέλφους του Σουν, «δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση βίαιης ληστείας ή καβγά, παρά τις διαβεβαιώσεις της αστυνομίας».

Οι συνάδελφοί του είχαν δηλώσει ότι ο Σουν ασχολούνταν με μία ευαίσθητη υπόθεση που αφορούσε την κατεδάφιση σπιτιών προκειμένου να κατασκευαστούν νέες κατοικίες για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα πάντα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα.

Με δεδομένες τις ύποπτες συνθήκες της επίθεσης εναντίον του δημοσιογράφου, η οργάνωση ζητά από τις τοπικές και εθνικές αρχές να διεξαγάγουν μία διαφανή έρευνα που δεν θα αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, επεσήμανε η οργάνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε