Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“΄Εδωσε” στην Κίνα το ελικόπτερο που έπεσε στην επίθεση κατά Οσάμα,το Πακιστάν!

Το Πακιστάν πρόσφερε στην Κίνα πρόσβαση στο ελικόπτερο με δυνατότητα αποφυγής ραντάρ (stealth), η ύπαρξη του οποίου ήταν μυστική, και το οποίο συνετρίβη στην διάρκεια της επιδρομής Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Και αυτό παρά το ρητό αίτημα από τη CIA να μην το πράξει, ανέφεραν οι Financial Times.



Η αποκάλυψη, εάν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση στη σχέση ΗΠΑ-Πακιστάν.

 Στην διάρκεια της επιδρομής ένα από τα δύο ελικόπτερα τύπου Blackhawk, που πιστεύεται ότι έχουν τροποποιηθεί με τρόπο ώστε να καθίστανται αόρατα για τα ραντάρ, δυσλειτούργησε και συνετρίβη, αναγκάζοντας τους αμερικανούς καταδρομείς να το εγκαταλείψουν.



“Οι ΗΠΑ έχουν πλέον πληροφορίες ότι το Πακιστάν, ειδικότερα η ISI, παρέσχε πρόσβαση στον κινεζικό στρατό στο ελικόπτερο που έπεσε στο Αμποταμπάντ”, φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ένα πρόσωπο στους “κύκλους των υπηρεσιών πληροφοριών”, όπως ανέφερε η FT στον ιστότοπό της.



Κατά το δημοσίευμα, το Πακιστάν — το οποίο έχει στενές σχέσεις με την Κίνα — επέτρεψε σε αξιωματούχους των κινεζικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών να φωτογραφήσουν το ελικόπτερο που συνετρίβη και να πάρουν δείγματα από το ειδικό περίβλημά του, το οποίο επέτρεψε η αμερικανική επιδρομή να μην γίνει αντιληπτή από τα πακιστανικά ραντάρ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε