Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έφαγαν, ήπιαν, έκαναν λογαριασμό 690 ευρώ και… έφυγαν!

Έμοιαζαν με ένα οποιοδήποτε ευκατάστατο νεαρό ζευγάρι που βγήκε για να δειπνήσει στο Λονδίνο. Πήραν ότι ήθελαν και μάλιστα ότι πιο ακριβό και την… έκαναν με ελαφρά!

Ο άνδρας και η γυναίκα, και οι δύο καλοντυµένοι, έφτασαν στο βραβευµένο µε αστέρι Μισλέν εστιατόριο «L’ Autre Pied» του Μαρλιλεµπόν, όπου είχαν κλείσει ένα τραπέζι για δύο. Παράγγειλαν τρία πιάτα, µια φιάλη ροζ σαµπάνιας Λαρµαντιέ (124 στερλίνες) και µια Μπολενζέ του 1997 (285 στερλίνες).
 
Στο τέλος θέλησαν να κάνουν τσιγάρο και οι σερβιτόροι τούς βοήθησαν να φορέσουν τα παλτά τους για να καπνίσουν στον δρόµο.
 
To ζευγαρί όπως το κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος
 
Οµως µερικά λεπτά αργότερα, µε µια τάρτα µε δαµάσκηνα και ένα µιλφέιγ µισοφαγωµένα στο τραπέζι τους, οι σερβιτόροι κατάλαβαν ότι το ζευγάρι δεν είχε πρόθεση να επιστρέψει ούτε βεβαίως να πληρώσει τον λογαριασµό των 572,74 στερλινών (σχεδόν 690 ευρώ).
 
Και η απόδειξη που δεν πλήρωσαν ποτέ...
 
«Εδώ και είκοσι χρόνια, ουδέποτε µας συνέβη κάτι τέτοιο» είπε η Λιονόρα Πόπατζ, διευθύντρια του εστιατορίου. Το ζευγάρι δεν έµοιαζε ύποπτο, εξήγησε, και ο λογαριασµός δεν ήταν υπερβολικός για τις προδιαγραφές του εστιατορίου. Ισως όµως να έπρεπε να είχε υποψιαστεί κάτι από το όνοµα «Λουπέν», µε το οποίο το ζευγάρι είχε κλείσει το τραπέζι, καθώς φέρνει στον νου τον µυθιστορηµατικό κλέφτη – τζέντλεµαν Αρσέν Λουπέν από τις αστυνοµικές νουβέλες του Μορίς Λεµπλάν. «∆εν είναι καθόλου αστείο» σχολίασε η Πόπατζ.
 
«Αυτό που µε εξοργίζει περισσότερο είναι πως θεωρούν ότι το ποσό δεν είναι τίποτε γι’ αυτό το εστιατόριο. Οµως αυτούς που έπληξαν πραγµατικά είναι τους σερβιτόρους».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε