Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αίγυπτος – Συντριβή αεροσκάφους: 17 παιδιά στη μοιραία πτήση! Κουμάντο στη σημείο της συντριβής κάνουν οι τζιχαντιστές!

Αίγυπτος – Συντριβή αεροσκάφους: 17 παιδιά στη μοιραία πτήση! Κουμάντο στη σημείο της συντριβής κάνουν οι τζιχαντιστές!

– Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή συνετρίβη στο κεντρικό Σινά!
– Οι αιγυπτιακές αρχές αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, ωστόσο την συγκεκριμένη περιοχή ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους!
– Το αεροπλάνο είχε παρουσιάσει βλάβη στον έναν κινητήρα τουλάχιστον δυο φορές αυτή την εβδομάδα!
– Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές πολιτικής αεροπορίας μεταξύ των επιβατών ήταν και 17 παιδιά!
– “Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς – Το πιο πιθανό είναι να να έχουν πεθάνει όλοι” λέει αιγύπτιος αξιωματούχος
– Τα ραντάρ έχασαν την επικοινωνία με το αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο με προορισμό την Ρωσία και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 224 επιβάτες και πλήρωμα!
– Ο πιλότος δήλωσε βλάβη και ζήτησε να επιστρέψει στο Κάιρο!
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο εφιάλτης επιστρέφει. Το άκουσμα της είδησης “αγνοείται αεροσκάφος” κάνει κάθε φορά το στομάχι να δένεται κόμπος.

Ένα νέο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα -πολλά- των τελευταίων μηνών, αφού ένα ρωσικό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ μετέφερε σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερες από 200 ψυχές, πλήρωμα και επιβάτες.

Η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για 224 ανθρώπους, επιβάτες και πλήρωμα!

Οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την κάθε… υποψία είδησης με επιφύλαξη, ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο και είχε προορισμό την Ρωσία.

Πριν από λίγα λεπτά, η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες –επιβάτες και πλήρωμα– της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.

Η τελευταία επικοινωνία, η βλάβη και η πορεία επιστροφής

Όπως μεταδίδει το Russia Today, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την αοπγείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Αιγύπτου, Sharm El-Sheikh.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Sherif Ismail, επιβεβαίωσε πως έχει συσταθεί ήδη μία Επιτροπή για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση. Το αεροσκάφος έπρεπε να επικοινωνήσει με την Λάρνακα αφού θα εγκατέλειπε τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, κάτι που όμως δεν έγινε.

Το RT μεταφέρει πως ο πιλότος ζήτησε να αλλάξει πορεία, λέγοντας πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στο Κάιρο.

Ένας αξιωματικός ασφαλείας που βρέθηκε στο σημείο, τόνισε πως το αεροσκάφος έχει “καταστραφεί ολοσχερώς” και πως το πιο πιθανό είναι όλοι οι επιβάτες να είναι νεκροί.

Την ίδια ώρα, το Flightradar24, με “τιτίβισμά” του αναφέρει πως μεταξύ των επιβατών της μοιραίας πτήσης ήταν και 17 παιδιά!

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε