Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εφοδος της εφορίας στα γραφεία της Credit Suisse στην Γερμανία

Ερευνες στα γραφεία της Credit Suisse σε 13 πόλεις γίνονται ταυτόχρονα από το πρωί στην Ελβετία.

150 εφοριακοί πήγαν απροειδοποίητα σε καταστήματα και γραφεία της τράπεζας Credit Suisse στη Γερμανία στο πλαίσιο μιας έρευνας για φοροδιαφυγή.

   Οι έρευνες πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε 13 πόλεις από 150 εφοριακούς.

Η ελβετική τράπεζα επιβεβαίωσε τις έρευνες και διευκρίνισε πως “συνεργάζεται με τις αρχές”.

    “Πρόκειται για έρευνα σε εξέλιξη, συνεπώς δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες”, ανακοίνωσε ακόμη η Credit Suisse.

    Το δικαστήριο του Ντίσελντορφ έδωσε την άδεια για τις επιδρομές αυτές στο πλαίσιο μιας έρευνας για συνεργία σε φοροδιαφυγή σε βάρος εργαζομένων της Credit Suisse, διευκρίνισε η εισαγγελία.

    Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ είχε ανακοινώσει ήδη από τις 19 Μαρτίου ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος 1.100 πελατών της Credit Suisse ως υπόπτων ότι εξαπάτησαν τη γερμανική εφορία καθώς και σε βάρος συνεργατών της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας.

    Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αγορά στα τέλη Φεβρουαρίου από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ενός CD με προέλευση την Ελβετία το οποίο περιείχε καταλόγους φοροφυγάδων.

    Η αγορά αυτή είχε προκαλέσει διπλωματική ένταση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελβετία.

    Εκτός ότι επέτρεψε να αρχίσουν έρευνες, η πολύ αμφιλεγόμενη αγορά του CD οδήγησε χιλιάδες φοροφυγάδες να ομολογήσουν το αδίκημά τους. Η γερμανική εφορία μπορεί να ανακτήσει ως εκ τούτου συνολικά πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε