Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Έφοδος του συριακού στρατού στην Ντεράα

Μόνο την Κυριακή 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χόμς και τη Χάμα.

Εφόδους σε περιοχές της νότιας επαρχίας Ντεράα έκαναν σήμερα συριακά στρατεύματα, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

“Δεκάδες οβίδες έπεσαν στην πόλη Ντάελ, όπου στρατεύματα με την υποστήριξη αρμάτων μάχης είναι τώρα στην είσοδο της πόλης”, είπε ο ακτιβιστής Χάιταμ αλ Αμπντάλα.

Στις συνοικίες Ζαμπάντανι και Χαράστα της Δαμασκού ακούγονταν πυρά πολυβόλων από νωρίς το πρωί, καθώς αντάρτες συγκρούονταν με δυνάμεις του στρατού.

Σύμφωνα με ακτιβιστές την Κυριακή σκοτώθηκαν 80 άνθρωποι, κυρίως στις κεντρικές επαρχίες Χομς, Χάμα και στην επαρχία Ιντλίμπ στο βορρά. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε η εξέγερση τον Μάρτιο του 2011.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA, ο στρατός κατέσχεσε ένα απόθεμα όπλων και συνέλαβε “ενόπλους” κατάσχοντας τον οπλισμό τους στην Ντούμα.

Στο διπλωματικό πεδίο, δυτικές και αραβικές χώρες προειδοποίησαν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να σταματήσει την καθυστέρηση στην εφαρμογή του σχεδίου Άναν.

Η Δαμασκός είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δέχθηκε το σχέδιο Άναν αλλά δεν έχει ακόμη διατάξει κατάπαυση του πυρός ούτε έχει αποσύρει τα στρατεύματα και τα άρματα μάχης από τις πόλεις.

Ο Άναν θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αργότερα σήμερα για τις πρόσφατες συναντήσεις του στη Ρωσία και στην Κίνα.

Διαβάστε

Πάνω απο 30 οι νεκροί στη Συρία μόνο σήμερα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε