Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εφτάψυχες δύο γάτες – Βρέθηκαν ζωντανές κάτω από τα ερείπια μετά τον σεισμό στην Ιταλία [vid]

Εφτάψυχες δύο γάτες – Βρέθηκαν ζωντανές κάτω από τα ερείπια μετά τον σεισμό στην Ιταλία [vid]

Εφτάψυχες αποδείχτηκαν δύο γάτες που βγήκαν ζωντανές από τα συντρίμμια του Αματρίτσε, 16 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου που στοίχισε τη ζωή σε 295 ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία και μια οργάνωση για την προστασία των ζώων.

Από τα χαλάσματα του Αματρίτσε, της κοινότητας που χτυπήθηκε περισσότερο από τον σεισμό, οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό τον Πιέτρο όταν οι ιδιοκτήτες του άκουσαν μέσα από το γκρεμισμένο σπίτι τους αδύναμα νιαουρίσματα. Ο γάτος ήταν αφυδατωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση και οι κτηνίατροι που τον ανέλαβαν προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Στην Ιλίτσα, ένα γειτονικό χωριουδάκι, σώθηκε μια θηλυκή γάτα, η Τζορτζιάνα, από ένα σπίτι που είχε καταρρεύσει. Οι ιδιοκτήτες της Τζορτζιάνα και του σπιτιού σκοτώθηκαν από τον σεισμό, όμως οι δυο κόρες τους επέζησαν. Οι δύο κοπέλες απεύθυναν έκκληση στους εθελοντές της οργάνωσης Oipa να ψάξουν για τα τρία γατάκια της οικογένειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες, οι εθελοντές τοποθέτησαν τροφή και άρχισαν να φωνάζουν τη γάτα που, προς έκπληξή τους, τους απάντησε με ένα νιαούρισμα. Πυροσβέστες ανέσυραν την Τζορτζιάνα, αδυνατισμένη και αφυδατωμένη, αλλά ζωντανή.

Οι εθελοντές συνεχίζουν την έρευνά τους αναζητώντα και τις δύο άλλες γάτες του σπιτιού.

Την περασμένη εβδομάδα οι πυροσβέστες ανέσυραν ζωντανό τον Ρομέο, ένα γκόλντεν ριτρίβερ που είχε μείνει εγκλωβισμένος επί δέκα ημέρες στα συντρίμμια του σπιτιού του.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε