Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έφτασαν στην Τουρκία 3 αεροσκάφη με ακτιβιστές

Έφτασαν στην Τουρκία 3 αεροσκάφη με ακτιβιστές
Έφθασαν νωρίς το πρωί στην Τουρκία τρία αεροσκάφη που μετέφεραν ακτιβιστές από το στολίσκο που επιχείρησε να μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα και δέχθηκε επίθεση από τον Ισραηλινό στρατό.

 

α δύο πρώτα από τα συνολικά τρία αεροσκάφη που μετέφεραν 466 ακτιβιστές οι οποίοι μετείχαν στο στολίσκο που επιχειρούσε να φθάσει στη Λωρίδα της Γάζας και δέχθηκε επίθεση από Ισραηλινές δυνάμεις έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη από το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς.
 
Τα αεροσκάφη μετέφεραν επίσης τις σορούς εννέα ακτιβιστών που έχασαν τη ζωή τους στην διάρκεια της επιχείρησης των Ισραηλινών στρατευμάτων για την κατάληψη των έξι πλοίων που μετέφεραν βοήθεια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αρίντς από το αεροδρόμιο.
 
Το Ισραήλ ανέφερε ότι τέσσερις από τους νεκρούς είναι Τούρκοι υπήκοοι. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των υπολοίπων θυμάτων.
 
Ορισμένοι από τους νεοαφιχθέντες ακτιβιστές επρόκειτο να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις καθώς υπήρχαν υποψίες ότι οι Ισραηλινοί τους χορήγησαν κάποιου είδους φαρμακευτικές ουσίες, είπε ο Αρίντς.
 
Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο ανεμίζοντας Τουρκικές και Παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ.
 
Χθες Τετάρτη τρία αεροσκάφη που μετέφεραν ακτιβιστές οι οποίοι τραυματίστηκαν στην διάρκεια της εφόδου των Ισραηλινών δυνάμεων –18 Τούρκους και έναν Ιρλανδό– έφθασαν στην Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε