Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έφτασε η… μεγάλη ώρα! – Ο Σαρκοζί ανακοινώνει την υποψηφιότητα του

ΦΩΤΟ REUTERS

Η… Μέρκελ το έχει προαναγγείλει, έφτασε ο καιρός να ακουστεί και από τα δικά του χείλη! Ο Νικολά Σαρκοζί θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Γαλλίας.

Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Από τη στιγμή που η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε ότι θα τον στηρίξει προεκλογικά (θυμώνοντας τον Όλαντ) έγινε δεδομένο. Το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στις εκλογές μέσω του τηλεοπτικού (ιδιωτικού και όχι κρατικού) TF1, θα γίνει και επίσημο.

Ο Νικολά Σαρκοζί, διεξάγει ήδη εδώ και πολλές εβδομάδες προεκλογική εκστρατεία χωρίς να το δηλώνει. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα πάτησε… γκάζι στο χρονοδιάγραμμά του καθώς ο κύριος αντίπαλός του, ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, είναι το φαβορί προηγούμενος με διαφορά στις δημοσκοπήσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος ελπίζει έτσι να “κλέψει” τη δημοσιότητα από τον Ολάντ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα μια μεγάλη δημόσια συγκέντρωση στη γενέτειρά του, τη Ρουέν.

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σαρκοζί θα ακολουθήσει την Πέμπτη μια μεγάλη περιοδεία στην επαρχία, στο Ανεσί, πριν από την πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής στη Μασσαλία.

Η υπουργός Οικολογίας Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ θα είναι η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Σαρκοζί, σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στην προεδρία.

Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 22 Απριλίου και στις 6 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιθανώς στις 16/2 η υποψηφιότητα Σαρκοζί

”Γάλλο Παπανδρέου” αποκάλεσε τον Ολάντ υπουργός του Σαρκοζί

Συμβαίνουν και εις Παρισίους! – Ο Σαρκοζί έστειλε Φάλκον στην Ουκρανία για να πάρει τον γιο του!

Η Μέρκελ στηρίζει Σαρκοζί για πρόεδρο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε