Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Έφτασε η…προσωπική σας εφημερίδα

 

Πρεμιέρα σήμερα για την… “niiu”! Ποια είναι η κυρία θα αναρωτιέστε.

 

Η “niiu” είναι η πρώτη εξατομικευμένη εφημερίδα της Ευρώπης. Δηλαδή είναι συντάσσεται κατά παραγγελία, τυπώνεται και διανέμεται κατ’ οίκον νωρίς το πρωί.
 
Η “niiu” προς το παρόν διανέμεται αποκλειστικά στο Βερολίνο. Απευθύνεται στο νεαρό αναγνωστικό κοινό και ιδιαίτερα στους φοιτητές, γι’ αυτό και στοιχίζει 1,20 ευρώ, έναντι 1,80 ευρώ που είναι η τιμή των εφημερίδων στην Γερμανία.
 
Κάθε αναγνώστης “στήνει” την εφημερίδα του όπως τη θέλει ο ίδιος. Επιλέγει μέσω ίντερντετ και της σελίδας www.niiu.de τις στήλες που επιθυμεί. Μπορεί να συμπεριλάβει εσωτερικές ειδήσεις, διεθνείς, τοπικές ή χρήσιμες πληροφορίες, παιχνίδια, αποσπάσματα από μπλογκς ή ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, χρηματιστηριακές ειδήσεις, μετεωρολογικό δελτίο κ.ά.
 
Το προτεινόμενο πρωτογενές υλικό προέρχεται από 500 περίπου μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες New York Times, International Herald Tribune, ή οι γερμανικές Handelsblatt, Tagesspiegel, Frankfurter Rundschau, Bild… ή εφημερίδες ειδικού ενδιαφέροντος όπως η αθλητική Kicker.de, με τους οποίους η “niiu” έχει εξασφαλίσει συνεργασία.
 
Σύμφωνα με τον 23χρονο Βάνια Όμπερχοφ, έναν από τους εμπνευστές του εγχειρήματος, η εφημερίδα έχει ήδη πάνω από χίλιους συνδρομητές, κάτι που “ξεπερνά τις προσδοκίες μας, καθώς δεν πρόκειται μόνο για φοιτητές, το ενδιαφέρον είναι πολύ ευρύτερο”.
 
Στόχος των εκδοτών είναι να φτάσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες τους 5.000 συνδρομητές στο Βερολίνο και να μπορέσουν στη συνέχεια να επεκτείνουν την προσπάθεια και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε