Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έφτασε στο Ντάνενμπεργκ το τραίνο με τα ραδιενεργά απόβλητα

REUTERS
Οι αντιδράσεις από την μεταφορά πυρηνικών αποβλήτων στη βόρειο Γερμανία συνεχίζονται. Επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρύνει διαδηλωτές από τις σιδηροδρομικές γραμμές…

Το τραίνο με τα ραδιενεργά απόβλητα έφθασε σήμερα στον τερματικό σταθμό του στη βόρεια Γερμανία ύστερα από διαδρομή τριών ημερών, η οποία παρεμποδίστηκε από αντιπυρηνικούς διαδηλωτές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Το έφθασε στο σταθμό του Ντάνενμπεργκ στη βόρεια Γερμανία.

    Το τραίνο εισήλθε σε σταθμό εκφόρτωσης απ΄όπου στη συνέχεια τα πυρηνικά απόβλητα θα μεταφερθούν με φορτηγά ως το χώρο αποθήκευσής τους στο Γκορλέμπεν, σε απόσταση 20 χλμ.

    Περίπου 3000 αντιπυρηνικοί διαδηλωτές είχαν αποκλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές αναγκάζοντας το τραίνο να διανυκτερεύσει 25χλμ από το Ντάνενμπεργκ. Η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των διαδηλωτών που διήρκεσε όλη τη νύχτα, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

    Οι 123 τόννοι ραδιενεργών αποβλήτων θα μεταφορτωθούν στο Ντάνενμπεργκ σε φορτηγά, διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει ως το βράδυ, για να διανύσουν στη συνέχεια μια απόσταση 20 χλμ ως το χώρο αποθήκευσής τους στο Γκορλέμπεν της Κάτω Σαξωνίας.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο χώρος εκφόρτωσης περιβάλλεται από συρματόπλεγμα και δεν αναμένονται επεισόδια.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε