Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έφτασε το τέλος της πανδημίας για τη νέα γρίπη;

Έφτασε το τέλος της πανδημίας για τη  νέα γρίπη;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.07.2010 | 09:31
Πρώτη δημοσίευση: 20.07.2010 | 09:31

Ένα χρόνο μετά αφότου είχε προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και μετά τις κατηγορίες για βρώμικα οικονομικά παιχνίδια φαρμακευτικών εταιρειών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να βάλει τέλος στην πανδημία της νέας γρίπης.

Η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενδέχεται να συγκληθεί ακόμη και σήμερα Τρίτη για να ελέγξει τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της και να κηρύξει το τέλος της πανδημίας της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με το Bloomberg News που επικαλείται δύο πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.
 
Η διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν, θα πρέπει να προσδιορίσει εάν οι υγειονομικές αρχές θα παραμείνουν σε ετοιμότητα μολονότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο ιός της νέας γρίπης Η1Ν1 έχει γίνει πιο θανατηφόρος ή ότι έχει γίνει ανθεκτικός στα φάρμακα που τον καταπολεμούν.
 
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Γκρέγκρι Χαρτλ, δήλωσε πάντως ότι ο Οργανισμός δεν έχει θέσει καμία συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις επί του θέματος.
 
Η λεγόμενη και "γρίπη των χοίρων" ξεκίνησε στις αρχές του 2009 από το Μεξικό και τις ΗΠΑ και πολύ γρήγορα, μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες, εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, σκοτώντας χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο