Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Έφτιαξαν Ναζί Monopoly και την πουλούσαν!

Μέχρι και Μονόπολη έφτιαξε οι συμμορία των νεοναζί για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα εγκλήματα που έκαναν σε ξένουν υπηκόους στην Γερμανία.

Τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Γερμανία που κατηγορούνται για τουλάχιστον 10 δολοφονίες ξένων, ανάμεσα τους ενός έλληνα και αρκετών τούρκων, πουλούσαν τη ναζιστική εκδοχή του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Μonopoly, ώστε να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.
 
 
Σύμφωνα με τη εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τα της νεοναζιστικής οργάνωσης εμπνεύστηκαν από τη Μonopoly και έφτιαξαν το 1997 ένα επιτραπέζιο που ονόμασαν Pogromly.
 
Στο παιχνίδι αντί για σιδηροδρομικούς σταθμούς και οδούς, οι παίκτες αγοράζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και θαλάμους αερίων.
 
Στην αφετηρία του παιχνιδιού, το οποίο πουλούσαν προς 100 μάρκα (50 ευρώ), ήταν ζωγραφισμένη μια σβάστικα, ενώ στα διάφορα τετράγωνα που κινούνται οι παίκτες ήταν ζωγραφισμένο το πρόσωπο του Χίλτερ.
 
Οι γερμανικές αρχές γνωρίζουν για την ύπαρξη του παιχνιδιού από το 1998, όταν το ανακάλυψαν σε γιάφκα όπου επιχειρούσαν, ωστόσο η ύπαρξή του έγινε προσφάτως ευρέως γνωστή.
 
Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, όχι μόνο σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη είναι ότι οι γερμανικές αρχές αλλά πολύ χειρότερα και η κοινωνία έδειχναν τουλάχιστον ανοχή εάν όχι και συμμετοχή στη δημιουργία ενός νεοναζιστικού κινήματος, το οποίο μάλιστα εξελίσσεται εδώ και χρόνια.
 
Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 25.000 ενεργούς νεοναζί στη Γερμανία, ενώ είναι άκρως ανησυχητικό το φαινόμενο, στους κόλπους τους να δραστηριοποιούνται άτομα πρόθυμα να μεταχειριστούν βία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε