Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή ο Άντι Ρούνεϊ

Ο βετεράνος αμερικανός δημοσιογράφος και σχολιαστής Άντι Ρούνεϊ, 92 ετών, πέθανε την Παρασκευή (4/11) λόγω επιπλοκών από μια μικρή χειρουργική επέμβαση.

Ο Ρούνεϊ, ένα πολύ οικείο πρόσωπο για τους απλούς Αμερικανούς, ήταν γνωστός κυρίως για τα πνευματώδη σχόλιά του τα οποία, για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, γέμιζαν την εβδομαδιαία ενημερωτική και πολιτιστική εκπομπή του CBS “60 Minutes”.

Ο Ρούνεϊ θεωρούσε πάντα τον εαυτό του ως συγγραφέα που εμφανιζόταν στην τηλεόραση, καθώς είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του στην έντυπη δημοσιογραφία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο “Stars and Stripes”, μια ειδησεογραφική έκδοση για το στρατό των ΗΠΑ.

Ο Ρούνεϊ ήταν ένας από τους πρώτους ρεπόρτερ των ΗΠΑ που κάλυψε τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων των Ναζί και έστειλε ανταπόκριση από το Όμαχα Μπιτς μετά την D-Day, σύμφωνα με το CBS.

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως συγγραφέας τηλεοπτικών σεναρίων και αργότερα ως κειμενογράφος και παραγωγός στο CBS κερδίζοντας το βραβείο Peabody

Συγγραφέας πολλών βιβλίων, κέρδισε τέσσερα βραβεία Έμι. Κατά καιρούς υπήρξε αμφιλεγόμενος και μια φορά απεβλήθη για λίγο από το CBS επειδή είχε πει “τόσο πολύ αλκοόλ, τόσο πολύ φαγητό, ναρκωτικά, ενώσεις ομοφυλοφίλων, τσιγάρα” είναι γνωστό ότι οδηγούν σε “πρόωρο θάνατο”.

Μερικές φορές ασκούσε κριτική στο μέσο το οποίο τον έφερε στο φως των προβολέων, σύμφωνα με ένα βίντεο του CBS στην ιστότοπό του.

“Με δεδομένο πόσο μέτρια είναι η τηλεόραση τον περισσότερο καιρό, είναι απλώς εκπληκτικό πόσα πολλά βραβεία της έχουν δοθεί για εξαιρετική ποιότητα”, είχε πει κάποτε.

Η τελευταία εμφάνισή του στο “60 Minutes” ήταν τον περασμένο μήνα.

“Έχω κάνει πολλά παράπονα εδώ”, είπε. “Αλλά απ’ όλα τα πράγματα για τα οποία έχω παραπονεθεί, δεν μπορώ να παραπονεθώ για τη ζωή μου”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε