Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Έφυγε” ο συγγραφέας – τζόκεϊ

“Έφυγε” ο συγγραφέας – τζόκεϊ

Ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς διεθνώς, ο Ντικ Φράνσις, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Τα θρίλερ του Φράνσις, που κυρίως αναφερόταν στον κόσμο των ιπποδρομιών και γενικά σε ότι έχει σχέση με τα άλογα, έχουν πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια αντίτυπα, αποκτώντας φανατικούς αναγνώστες διεθνώς.

Ως τζόκεϊ ο Φράνσις, είχε κερδίσει 350 ιπποδρομίες μέχρι που μια πτώση και ένας σοβαρός τραυματισμός τερμάτισαν την σταδιοδρομία του το 1956. Έξι χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο από τα 42 μυθιστορήματα του.

Ο Φράνσις από το Οξφορντσάιρ, βόρεια του Λονδίνου, “πολύ σωστά ανακηρύχθηκε” ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς θρίλερ ανά τον κόσμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του. Ο συγγραφέας, που ζούσε στα νησιά Καϊμάν τα τελευταία χρόνια πέθανε πλήρης ημερών. Ο γιος του Φέλιξ, δήλωσε ότι η οικογένεια του είναι συγκλονισμένη από το θάνατο του. Η σύζυγος του Ντικ Φράνσις, Μέρι, με την οποία ήταν παντρεμένος επί 53 χρόνια, είχε πεθάνει το 2000. Ο Φράνσις είχε πέντε εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Ένα από τα γνωστότερα μυθιστορήματα του είναι ” Η Τιμή των Κίνλοχ”, ενώ το μυθιστόρημα “Crossfire”, του Ντικ και του Φέλιξ Φράνσις, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2010.

    

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε