Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Έγγραφο φωτιά για την πτήση MH370! Οι υποψίες στον πιλότο – Είχε κάνει προσομοίωση της διαδρομής αυτοκτονίας

Έγγραφο φωτιά για την πτήση MH370! Οι υποψίες στον πιλότο – Είχε κάνει προσομοίωση της διαδρομής αυτοκτονίας

Στον πιλότο της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών Zaharie Ahmad Shah στρέφονται οι υποψίες για τη συντριβή του μοιραίου αεροπλάνου.

Ο Zaharie Ahmad Shah είχε πραγματοποιήσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα προσομοίωση παρόμοιας πορείας με αυτή που ακολούθησε η πτήση MH370. Στον προσομοιωτή πτήσης, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό New York, είχε ακολουθήσει πορεία πάνω από το Στενό της Malacca και στον απομακρυσμένο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Η διαπίστωση αυτή, που ρίχνει σκιά υποψίας στον 53χρονο πιλότο, δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από το περιοδικό που έλαβε εμπιστευτικό έγγραφο της μαλαισιανής αστυνομίας από άνθρωπο που συμμετέχει στις έρευνες.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, το FBI ανέκτησε τα δεδομένα από τον προσομοιωτή πτήσης. “Βρήκαμε ίχνη πτήσης που οδηγούν στον Ινδικό Ωκεανό μεταξύ πολλών άλλων μονοπατιών που έχουν χαρτογραφηθεί στον προσομοιωτή πτήσεων”, σημειώνεται στο εμπιστευτικό έγγραφο.

Αν και τα μονοπάτια είναι παρόμοια, το καταληκτικό σημείο της πτήσης στον προσομοιωτή του είναι περίπου 1.450 χιλιόμετρα από το σημείο όπου πιστεύεται ότι έπεσε η μοιραία πτήση MH370.

Υπενθυμίζεται πως το Boeing 777 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπορίας.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε