Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εγκαινιάστηκε ο ψηλότερος πύργος του κόσμου

Εγκαινιάστηκε ο ψηλότερος πύργος του κόσμου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.05.2012 | 14:33
Πρώτη δημοσίευση: 22.05.2012 | 14:33

Έχει ύψος 634 μέτρα και από σήμερα είναι το νέο τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα στο Τόκιο και μόνο σήμερα αναμένεται να τον επισκεφτούν 200.000 άνθρωποι.

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν ήδη στη σειρά, κάτω από τη βροχή, στην είσοδο του Tokyo Skytree, ύψους 634 μέτρων, που από σήμερα θα είναι το νέο τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με 312 καταστήματα και εστιατόρια, γραφεία, ενυδρείο και πλανητάριο.

Ο ουρανοξύστης που βρίσκεται στο ανατολικό Τόκιο έχει δύο παρατηρητήρια στα 350 και στα 450 μέτρα και θέα 360 μοιρών της μεγαλούπολης.
«Ελπίζω πως ο Tokyo Skytree θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού και θα αποτελέσει το κίνητρο που θα δώσει ζωή στις περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας οι οποίες επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Τακέσι Μαέντα.

Το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες χαρακτήρισε τον Νοέμβριο τον Tokyo Skytree τον ψηλότερο πύργο στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Πύργο της Καντόνας, ύψους 600 μέτρων. Το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο είναι το ύψους 828 μέτρων Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Η εταιρία που διαχειρίζεται τον πύργο εκτιμά πως οι επισκέπτες θα φτάνουν ετησίως τα 25 εκατομμύρια.   Διαδώστε αυτό το άρθρο