Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εγκαταλείπουν ένας-ένας τον Άσαντ – Έφυγαν από το Χαλέπι οι παρατηρητές του ΟΗΕ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μια μέρα μετά την αυτομόληση του πρωθυπουργού του, ο Μπασάρ αλ Άσαντ είδε κι άλλους στενούς του συνεργάτες να τον εγκαταλείπουν.

Αυτή τη φορά Σύρος στρατηγός, συνοδευόμενος από 12 αξιωματικούς, αυτομόλησε και έφτασε στην Τουρκία. Το ίδιο έκαναν και 1.137 πρόσφυγες, που πέρασαν τα σύνορα τις τελευταίες 24 ώρες.

Περίπου 20 Σύροι στρατηγοί έχουν αυτομολήσει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχουν παραμείνει όλοι στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ορισμένοι επέστρεψαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών.

Τους τελευταίους μήνες, Σύροι αξιωματικοί και στρατιώτες περνούν τα τουρκικά σύνορα, εγκαταλείποντας τον συριακό στρατό. Οι στρατιωτικοί οδηγούνται σε διαφορετικό καταυλισμό από τους άλλους πρόσφυγες, στον οποίο τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα.

Την ίδια ώρα, τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι εγκατέλειψαν και οι παρατηρητές του ΟΗΕ, εξαιτίας των σφοδρότατων συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες. Μόνο τη Δεύτερα, σε όλη τη Συρία σκοτώθηκαν 225 ανθρώπους, από τους οποίους οι 147 ήταν άμαχοι.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα επιτίθενται στους αντάρτες στο κέντρο της πόλης και κοντά στο δικαστικό μέγαρο, σύμφωνα με μαρτυρίες ανταρτών και κατοίκων.
Ταυτόχρονα ο στρατός βομβαρδίζει ανατολικές συνοικίες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσές δουλειές για ξενοδοχεία της Τουρκίας λόγω της συριακής κρίσης

Φάρσα τo tweet για τον “νεκρό Άσαντ”

Αυτομόλησε στην Ιορδανία ο πρωθυπουργός του Άσαντ! – Νέα σφαγή αμάχων στη Χάμα

Η Χ. Κλίντον στην Τουρκία για το θέμα της Συρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε