Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εγκαταλείπουν το Μάλι οι Καναδοί διπλωμάτες

Εγκαταλείπουν το Μάλι οι Καναδοί διπλωμάτες

Ο Καναδάς απομάκρυνε σήμερα το μη αναγκαίο προσωπικό του από την πρεσβεία του στο Μπαμακό του Μαλί, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων, καλώντας τους Καναδούς υπηκόους που βρίσκονται στο βορρά της χώρας αυτής να φύγουν αμέσως από την περιοχή.

Mία εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 29 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών, έφυγαν από το Μαλί.

Η καναδική κυβέρνηση έχει εκδόσει ταξιδιωτική οδηγία για το Μαλί από τις 11 Ιανουαρίου, επικαλούμενη “την πολιτική αστάθεια και τις στρατιωτικές συγκρούσεις αλλά και τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών, απαγωγών και ληστειών στα βόρεια της χώρας”.

Οι Καναδοί διπλωμάτες και οι οικογένειές τους αναχώρησαν τη στιγμή που οι Γάλλοι στρατιώτες κατευθύνονται στο κατεχόμενο από τους ισλαμιστές μαχητές βόρειο Μαλί.

Να σημειωθεί ότι και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε εντολή, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, στις οικογένειες των εργαζομένων στην αμερικανική πρεσβεία του Μπαμακό, να φύγουν από τη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε