Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Εγκώμια από τα αμερικανικά ΜΜΕ για τον Γ. Στουρνάρα

Εγκώμια από τα αμερικανικά ΜΜΕ για τον Γ. Στουρνάρα

Θετικό αντίκτυπο έχει η επιλογή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να τοποθετήσει τον Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιεύματα και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Ενδεικτική είναι η ανταπόκριση από την Αθήνα των «Νιου Γιορκ Τάιμς», στην οποία σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για «έναν εμπειρογνώμονα με τεράστια οικονομική πείρα, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι να παραμείνει η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

Όπως αναφέρεται, ο κ. Στουρνάρας θεωρείται ως ένας από τους λίγους οικονομολόγους που λειτουργεί υπερκομματικά, αποτελώντας πηγή ενημέρωσης για τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας, όταν αυτοί αναζητούν μη ωραιοποιημένες εκτιμήσεις για την αληθινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν μια από τις μοναδικές φωνές που προειδοποιούσαν το 2009 ότι οι πολιτικές κατανάλωσης και δανεισμού που χρησιμοποιούνταν για το «φούσκωμα» της ελληνικής οικονομίας, οδηγούσαν ταχύτατα στην κατακρήμνιση της οικονομίας στη χώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», προβάλλοντας την εκτίμηση ότι είναι ένας τεχνοκράτης που «χαίρει ευρύτατου σεβασμού» και ο οποίος διαθέτει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά ένας πρεσβευτής της κοινής λογικής, γνωστός για τις φιλελεύθερες κριτικές του όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γ.Στουρνάρας είναι ο νεος υπουργός Οικονομικών – Tο τηλεφώνημα Σαμαρά και τι απάντησε ο κ.καθηγητής!

Όλοι οι άνθρωποι του Στουρνάρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε