Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εγκρίθηκε ο νόμος για την μεταρρύθμιση του χρήματο-επενδυτικού συστήματος των ΗΠΑ

Εγκρίθηκε ο νόμος για την μεταρρύθμιση του χρήματο-επενδυτικού συστήματος των ΗΠΑ
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.07.2010 | 09:23
Πρώτη δημοσίευση: 01.07.2010 | 09:23

Από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίθηκε ο νόμος για τη μεταρρύθμιση του χρηματο-επενδυτικού συστήματος. Αναμένεται η υπογραφή του από τον Ομπάμα.

 
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα Πέμπτη το νομοσχέδιο για τη μεγαλύτερη μετά από τη δεκαετία του 1930 μεταρρύθμιση στο χρηματο-επενδυτικό σύστημα, με 237 ψήφους υπερ, έναντι 192 κατά.

 
Περιοδεύοντας στο Ουϊσκόνσιν, ο πρόεδρος Ομπάμα βεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι χάρη στο νέο νόμο (απομένει, βέβαια, η έγκρισή του από τη Γερουσία, ο νόμος είναι περίπου δύο χιλιάδων σελίδων!) οι ΗΠΑ "δεν θα ξαναζήσουν κρίση, όμοια με αυτήν των ετών 2007-2009(...)εξ αιτίας της ανευθυνότητας κάποιων λίγων".

 
"Τέλειωσε το πάρτι στη Γουόλ στριτ", σχολίασε από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρία Νάνσι Πελόσι.

 
Στον ιστορικό αυτόν για τις ΗΠΑ νόμο, μεταξύ άλλων προβλέπεται η σύσταση μιας "Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή", που θα λειτουργεί εντός της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της Fed, ενώ απαγορεύεται εφεξής να διασωθούν (στις ΗΠΑ) μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι, με τα χρήματα των φορολογουμένων...

 

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο