Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

EgyptAir: Εντόπισαν το μαύρο κουτί ανάμεσα σε συντρίμμια και πτώματα – Χτυπούσε ο συναγερμός για καπνό μέσα στο αεροπλάνο

EgyptAir: Εντόπισαν το μαύρο κουτί ανάμεσα σε συντρίμμια και πτώματα – Χτυπούσε ο συναγερμός για καπνό μέσα στο αεροπλάνο

– Πηγές της αιγυπτιακής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν πως εντοπίστηκε το μαύρο κουτί
– Επιβεβαιώνεται πως το αεροπλάνο είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για καπνό στην καμπίνα
– Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ο καπνός εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου κοντά στο πιλοτήριο
– Παραμένει ακόμα άγνωστο εάν το αεροσκάφος συνετρίβη ολόκληρο ή διαλύθηκε στον αέρα

Τα πληρώματα έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με το CBS News, έχουν εντοπίσει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της Egypt Air, στην περιοχή όπου έχουν ήδη εντοπιστεί πτώματα και συντρίμμια από την πτώση του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγές της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Το αεροπλάνο Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και κατέπεσε την Πέμπτη στη Μεσόγειο, είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για παρουσία καπνού στην καμπίνα του αεροσκάφους, επιβεβαίωσαν σήμερα οι ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, κρίνοντας ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς ν’αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.

Το ΒΕΑ «επιβεβαιώνει πως υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) που επισήμαιναν την παρουσία καπνού στην καμπίνα λίγο πριν διακοπεί η μετάδοση δεδομένων», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πρώτα πως είχε εντοπιστεί καπνός απροσδιόριστης προέλευσης στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους λίγο πριν από τη συντριβή.

Τα μηνύματα ACARS είναι δεδομένα που δημιουργούνται και μεταδίδονται από το αεροσκάφος στη διάρκεια της πτήσης. Τα μηνυματα αυτά μεταδίδονται αυτόματα από το αεροσκάφος και προορίζονται για τις υπηρεσίες συντήρησής του.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την παρουσία καπνού στην καμπίνα στο ύψος των τουαλετών και κοντά στο πιλοτήριο, εξήγησε ένας ειδικός στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Ο ιστότοπος Avherald που ασχολείται με θέματα της αεροπορίας είχε αποκαλύψει πως το αεροπλάνο είχε μεταδώσει αυτόματα μηνύματα ACARS σύμφωνα με τα οποία υπήρξε καπνός στις τουαλέτες και μετά στα ηλεκτρονικά και τα ηλεκτρικά συστήματα και τα συστήματα πληροφορικής του αεροπλάνου, που βοηθούν στη διακυβέρνησή του, και στη συνέχεια μια βλάβη του FCU (Flight Control Unit), του πίνακα ελέγχου του αυτόματου πιλότου.

Ενώ υποδηλώνουν μια πιθανή φωτιά, η σχετικά σύντομη διαδοχή των δεδομένων δεν δίνει πληροφορίες για τις προσπάθειες του πιλότου να ελέγξει το αεροσκάφος ούτε δείχνει αν αυτό έπεσε ολόκληρο ή διαλύθηκε εν πτήσει, δήλωσαν στο Reuters δύο εμπειρογνώμονες στην ασφάλεια των πτήσεων.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, η Airbus δεν έκανε κανένα σχόλιο
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε