Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

EgyptAir: Θρίλερ με το μοιραίο αεροσκάφος! Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν ότι έγινε έκρηξη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πέντε ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία, οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου διέψευσε σήμερα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αρχική εξέταση των ανθρωπίνων υπολειμμάτων από το σημείο της συντριβής δείχνουν πως σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
“Οτιδήποτε δημοσιεύεται για την υπόθεση αυτή είναι εντελώς ψευδές και απλές εικασίες που δεν προέρχονται από την ιατροδικαστική αρχή”, σύμφωνα με το ΜΕΝΑ που επικαλείται ανακοίνωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Χισάμ Αμπντελχαμίντ.

Νωρίτερα, σήμερα, το Associated Press δημοσίευε δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και τόνιζε πως “το λογικό συμπέρασμα είναι πως υπήρξε έκρηξη που έριξε το αεροπλάνο”, καθώς και ότι “το μέγεθος των υπολειμμάτων δείχνει έκρηξη, με το μεγαλύτερο υπόλειμμα να έχει το μέγεθος παλάμης. Ορισμένα από τα υπολείμματα άρχισαν να φθάνουν την Κυριακή μέσα σε 23 σακούλες”.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν φτάσει 80 κομμάτια από ανθρώπινα μέλη, τα οποία όμως είναι πολύ μικρά. “Δεν υπάρχει ακόμα ένα ολόκληρο μέλος, όπως ένα κεφάλι ή ένα χέρι. Ανάμεσα στα κομμάτια που έχουν περισυλλέγει είναι ένα μέρος από ένα κεφάλι.

 

 

Ιατροδικαστές έλαβαν σήμερα δείγματα DNA από συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο, και να προχωρήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Egyptair Σαφουάτ Μοσαλέμ.

“Ανθρώπινα μέλη έφθασαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο νεκροτομείο του Καΐρου”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ο πρόεδρος της EgyptAir Σαφουάτ Μοσάλεμ. “Δείγματα DNA ελήφθησαν από τις οικογένειες των θυμάτων για να αναγνωριστεί η ταυτότητα” των θυμάτων, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η πτήση MS804 έπεσε για λόγο που παραμένει αδιευκρίνιστος την περασμένη Πέμπτη, αφού εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ, ανάμεσα στην Κρήτη και τα βόρεια παράλια της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες, από τους οποίους 30 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι.

Τα αίτια της συντριβής μπορεί να είναι εγκληματική ή “τρομοκρατική” ενέργεια ή ατύχημα οφειλόμενο σε βλάβη. Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, αν αυτά βρεθούν, θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

“Κανένα ίχνος εκρηκτικού δεν έχει εντοπισθεί προς το παρόν σε συντρίμμια ή σε ανθρώπινα μέλη”, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο μια από τις πηγές αυτές. “Σ’ ένα αεροπλάνο που πέφτει, συμβαίνει αναγκαστικά κάποια στιγμή μια έκρηξη, η οποία διαλύει το αεροπλάνο, είτε στον αέρα -το αποτέλεσμα μιας έκρηξης που οφείλεται σε βλάβη ή σε εγκληματική πράξη- ή όταν το αεροσκάφος πέφτει στην επιφάνεια της θάλασσας από ύψος 11 χιλιομέτρων, όπως συνέβη με το αεροπλάνο της EgyptAir”, σχολίασε μια άλλη. “Αυτό δεν σημαίνει κάποια πρόοδο στην έρευνα, εκτός αν βρούμε ίχνος εκρηκτικού, κάτι που δεν έχει συμβεί στο στάδιο αυτό”, σύμφωνα μ’ αυτή την πηγή.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε