Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ειδικό γεωτρύπανο σκάβει τρίτη έξοδο για τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους

Ειδικό γεωτρύπανο σκάβει τρίτη έξοδο για τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.09.2010 | 21:05
Πρώτη δημοσίευση: 19.09.2010 | 20:54

Ένα γεωτρύπανο άρχισε να σκάβει μια τρίτη έξοδο κινδύνου για τους 33 ανθρακωρύχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι από τις 5 Αυγούστου, 700 μέτρα κάτω από τη γη, στη βόρεια Χιλή.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την έναρξη των εργασιών ενός γεωτρύπανου που χρησιμοποιείται για γεώτρηση πετρελαιοπηγών, ενός "RIG-422" της καναδικής εταιρίας Precision Drilling που αναμένεται να διανοίξει μια σήραγγα λίγο κοντύτερη (597 μέτρα) σε σχέση με τις άλλες δύο", δήλωσε ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα.

"Τρία μηχανήματα εργάζονται. Σήμερα για πρώτη φορά τα τρία μηχανήματα θα εργαστούν ταυτόχρονα", σε μια επιχείρηση διάσωσης των ανθρακωρύχων", πρόσθεσε ο Πινιέρα, συνοδευόμενος από τη συγγραφέα Ιζαμπέλ Αλιέντε. "Το μεγάλο πλεονέκτημα του μηχανήματος αυτού, αν και αρχίζει πολύ αργά η λειτουργία του, είναι ότι τρυπάει απευθείας την τελική διάμετρο των 60 εκατοστών", σύμφωνα με τον υπουργό Ορυχείων της Χιλής Λόρενς Κολμπόρνε.

Τα άλλα δύο γεωτρύπανα σκάβουν μια λεπτή σήραγγα, πριν από την περαιτέρω διάνοιξή της. Το πρώτο μηχάνημα γεώτρησης, ένα Τ-130 έφθασε την Παρασκευή σε βάθος 630 μέτρων κάτω από τη γη, σε μια στοά που συνδέεται με μια σήραγγα κοντά στους ανθρακωρύχους, αλλά θα χρειαστούν ακόμη έξι εβδομάδες για τη διαπλάτυνση της σήραγγας, προκειμένου να μπορούν να εξέλθουν οι "33". Το δεύτερο μηχάνημα, ένα Strada 950, δεν έχει ακόμη φτάσει τον τελικό του στόχο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο