Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ειδικοί αμφισβητούν ατύχημα με Toyota Prius

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Τους τελευταίους μήνες εκατομμύρια οχήματα διαφόρων μοντέλων της Toyota έχουν ανακληθεί λόγω προβλημάτων. Σήμερα όμως οι ειδικοί της εταιρείας αμφισβητούν κατάθεση οδηγού που είχε ατύχημα.

 

Η κατάθεση ενός οδηγού, ο οποίος ενεπλάκη σε ατύχημα στο Σαν Ντιέγκο στις 8 Μαρτίου εξαιτίας του ελαττωματικού πεταλιού επιτάχυνσης ενός Toyota Prius, αμφισβητείται από τους ομοσπονδιακούς ειδήμονες και τεχνικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας που εξέτασαν το αυτοκίνητο.
 
Μετά το ατύχημα, που χρειάσθηκε την επέμβαση της αστυνομίας για να βοηθήσει τον οδηγό Τζέιμς Σάικς να ακινητοποιήσει το όχημά του, οι ειδήμονες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) και τεχνική ομάδα της Toyota πήγαν στο Σαν Ντιέγιο για να εξετάσουν το αυτοκίνητο.
 
Οι έλεγχοι που έγιναν στο Prius αφήνουν πολλά ερωτηματικά για «την ακρίβεια των γεγονότων έτσι όπως τα αναφέρει ο Σάικς» τονίζει στην εφημερίδα Los Angeles TIMES εφημερίδα εκπρόσωπος του βουλευτή Ντάρελ Ίσα, ο οποίος παρίσταται στις έρευνες.
 
Ο ηλικίας 61 ετών Σάικς υποστηρίζει πως το πετάλι επιτάχυνσης μπλοκάρισε και το όχημα ανέπτυξε ανεξέλεγκτα ταχύτητα 145 χλμ/ώρα. Ο ίδιος τόνισε πως παρά το παρατεταμένο πάτημα του φρένου δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ταυτόχρονο πάτημα των δύο πεταλιών σταματά τον κινητήρα, σύμφωνα με το σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου, τονίζει ο εκπρόσωπος του Ίσα.
 
Ο Σάικς, μέσω του δικηγόρου του Τζον Γκόμες, επιμένει στην ακρίβεια των δηλώσεών του, προσθέτοντας πως ο πελάτης του «δεν επιδιώκει να πλουτίσει, ή να γίνει διάσημος από την υπόθεση, αλλά θέλει απλώς να μάθει το τι συνέβη».
Το ατύχημα του Σάικς είχε προβληθεί ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης σε συνδυασμό με την κρίση ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα οχήματα της Toyota, η οποία έχει αναγκασθεί να αποσύρει 9 εκατ. αυτοκίνητα από όλον τον κόσμο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε