Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ειδικός λογαριασμός για τα… πάρτι του «καβαλιέρε»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τις καλούσε στα πάρτι που διοργάνωνε σπίτι του και τους είχε κόψει και… μισθό!

Η μια μετά την άλλη έρχονται στο φως οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Ρούμπι-γκέιτ» που έχει φέρει με την… πλάτη στον τοίχο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η La Republica αποκαλύπτει τώρα ότι οι εισαγγελείς του Μιλάνου, που πραγματοποιούν έρευνα, εντόπισαν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου ο πρωθυπουργός «καβαλιέρε» φέρεται να πλήρωνε δεκάδες καλλονές που συμμετείχαν στα πάρτι του.

Ο λογαριασμός ανήκει στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena και η περιφερειακή σύμβουλος, Νικόλ Μινέττι, έλαβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, υπό την μορφή εμβασμάτων.

Έκτος από το όνομα της Μινέττι, η οποία κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπάρχουν και δεκάδες άλλα, με «χρηματικές ενισχύσεις» που κυμαίνονται από 5.000€ μέχρι και 10.000€ έκαστη. Νέα αποδεικτικά στοιχεία, που θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν τους δικαστικούς να πετύχουν την έγκριση της «κατεπείγουσας διαδικασίας», σε ό,τι αφορά την υπόθεση «Ρούμπι Καρίμα», με έναρξη της δίκης μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

Δημοσιεύονται ακόμη νέες λεπτομέρειες από την ανάκριση της 26χρονης Νικόλ Μινέττι, την περασμένη Κυριακή, στην εισαγγελία του Μιλάνου. Η σύμβουλος του κεντροδεξιού «Οίκου της Ελευθερίας» φέρεται να δήλωσε ότι μετά τον χωρισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον Βερόνικα Λάριο- δηλαδή τους τελευταίους 18 μήνες- είχε σταθερή σχέση με τον «καβαλιέρε».

Μια κατάθεση που θα μπορούσε να στηρίξει την θεωρία του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «τα πάρτι στην βίλα του Άρκορε ήταν απόλυτα αθώα, από την στιγμή που πολύ συχνά, παραβρέθηκε και μια κυρία με την οποία είχα στενότατο δεσμό».

Την ερχόμενη Πέμπτη, η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων να μπορέσουν να διατάξουν έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το κεντροδεξιό κόμμα του «καβαλιέρε» και η Λέγκα του Βορρά, πρόκειται να εκφρασθούν αρνητικά, αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αβέβαιο.

Πηγές της εισαγγελίας της ιταλικής συμπρωτεύουσας ανέφεραν ότι εκτός από τις εξακόσιες σελίδες με ντοκουμέντα, τραπεζικά εμβάσματα και τηλεφωνικούς διαλόγους που οι δικαστικοί απέστειλαν στο κοινοβούλιο, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τόσα «ντοσιέ», με ανακρίσεις και αποδείξεις αδιάκοπης ροής σοβαρών χρηματικών ποσών.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, πολλά θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη: η αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου, καλείται να δώσει «πράσινο φως», στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που θα βασίζεται σε νέο, ομοσπονδιακό μοντέλο. Σε σύνολο 30 μελών της επιτροπής, η κυβέρνηση, έχει εξασφαλίσει, έως τώρα, 14 ψήφους.

Όλα θα εξαρτηθούν από την στάση δυο αναποφάσιστων εθνοπατέρων. Η Λέγκα του Βορρά, ανακοίνωσε ήδη ότι αν, τελικώς, δεν εγκριθεί η ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση (που εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομική αυτονομία στον πλούσιο ιταλικό Βορρά) οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα αποτελέσουν μονόδρομο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε